Stig Sjöman on poissa

Stig Sjöman 1942–2021.

Stig Sjöman 1942–2021.

Vuosaaren Urheilukalastajat ry:n (VUK:n) kunniapuheenjohtaja ja pitkäaikainen aktiivijäsen, Stig ”Stigu” Sjöman siirtyi autuaammille vesille 23. elokuuta 2021. Stig menehtyi 79-vuotiaana läheisten ympäröimänä Helsingissä. Syvin osanottomme Ullalle, Marialle, Maxille, Stigin läheisille ja hänen laajalle ystävä- ja tuttavapiirillensä.

Stigu teki pitkän ja merkittävän uran yhdistyksemme historiassa. Stigu ehti toimia vuosikymmenien aikana lukuisissa luottamustoimissa ja oli monissa VUK:n vaiheissa ja kehittämisessä mukana. Hän oli muun muassa keskeisenä henkilönä aloittamassa veneiden katsastustoimintaa yhdistyksessämme. Stigu toimi yhdistyksemme sihteerinä vuosina 1975–1979, jonka jälkeen myös puheenjohtajana vuosina 1980–1983 sekä 1998–2000. Vuonna 2014 vuosikokous kutsui Stigun VUK:n kunniapuheenjohtajaksi.

Yhdistyksemme yksi kunnianosoituksista on myös nimetty Stigun mukaan, eli Stigun Pokaali, joka on VUK:n kiertopalkinto, joka myönnetään pisimmän veneilymatkan tehneelle jäsenelle. Stigulle itselleen on myös myönnetty yksi yhdistyksemme ensimmäisistä Porrin palkinnoista (#4), jonka olemme saaneet lahjoituksena takaisin yhdistykselle ja se on nyt nähtävillä kerhotalolla.

Veneily oli Stigulle koko perheen harrastus. Kokeneena merenkävijänä Stigun perheen matkat ulottuivat laajasti Itämeren alueelle aina Saimaan kanavalta Ruotsiin asti. Viime vuosina Stigu vietti paljon aikaa Sipoon saaristossa.

VUK:n pitkäaikaiset jäsenet muistelevat Stigua erityisesti hänen rehellisyydestään ja tasapuolisuudestaan. Jäsenet muistelevat lämmöllä Stigun objektiivista otetta yhdistyksen luottamustehtävissä, ja hän nautti laajaa arvostusta jäsenten keskuudessa.

Stigun muistoa kunnioittaen VUK:n on tehnyt lahjoituksen John Nurmisen säätiön Pelasta pala Itämerta -hankkeeseen. Stigulle omistettu paikka Itämerestä löytyy VUK:n kotisatamasta koordinaateista: 60°12.114’N, 25°9.736E. John Nurmisen Säätiön työn avulla suojellaan Itämerta, jonka hyvinvointi oli myös Stigulle tärkeä asia.

”Minne meri ja taivas kantaa
minne aalto ja tuuli käy
siellä nouseva aurinko hohtaa
ja sydämelles lempeän rauhan suo.”

Stigun muistoa kunnioittaen,
VuosaarencUrheilukalastajat ry:n hallitus

Teksti: Michael Ljungqvist
Kuva: Omaisten kotialbumi