Liikennevalot Gustav Pauligin kadun ja Vuotien risteykseen

Valtuustoaloite: Helsingin Vuosaaressa Gustav Pauligin kadun ja Vuotien välinen risteys on hyvin vilkas. Vuotie on Vuosaaren pääväyliä, ja Gustav Pauligin kadun kautta kulkee suuri osa liikenteestä Aurinkolahteen.

Gustav Pauligin kadun ja kauppakeskus Columbuksen väliin rakennetaan parhaillaan useita korkeita taloja, jotka tulevat lisäämään sekä autoliikennettä että jalankulkua alueella. Jo rakennettu kulmatalo heikentää risteyksen näkyvyyttä. Isot rakennustyömaat tuovat vielä pitkään alueelle runsaasti työmaaliikennettä.

Vuotien ylittäminen risteyksen kohdalla metroradan yli Golfaajan raitille vievälle sillalle koetaan vaaralliseksi.

Asiasta on ollut Vuosaari-lehden mielipidepalstalla kirjoituksia 19.1.2022 ja 26.1.2022. Lisäksi aihetta on käsitelty Vuosaaressa sosiaalisen median keskusteluissa jo aiemmin. Ehdotan valtuustoaloitteella, että risteyksen valaistusta parannetaan ja siihen asennetaan liikennevalot. Rakennustyömaiden jatkuessa liikennevalot voivat olla vaikka väliaikaiset, ja sen jälkeen niistä tehdään pysyvä järjestely lisäämään Vuosaaren keskusta-alueen liikenneturvallisuutta.

Helsingissä 2.2.2022
Jalovaara Ville,
valtuustoryhmän varapuheenjohtaja,
Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä,
(1 + 4 allekirjoitusta), Gebhard Elisa (sd.), Hyttinen Nuutti (ps.), Ahde Hilkka (sd.), Vierunen Maarit (kok.)