Viikingit katkaisi sarjakärjen hurjan voittoputken

Viikinkien miesten jääkiekon edustuksen viime viikonlopun ainokaisessa ottelussa perjantaina 25.2.  vastaan asettui Vuosaaren kotihallissa sarjan piikkipaikkaa pitävä HC Vantaa naapuripitäjästä. ’’Lohipaidat’’ olivat voittaneet peräti 28 ottelua peräjälkeen, joten vastustajan tasoa ei ollut syytä vähätellä ennen kamppailua. 

Edellisviikonlopun tappiollinen reissu Hyvinkäälle oli herättänyt sarvipäiden taistelutahdon takaisin, sillä ottelun alkumetreiltä asti havaittavissa oli sitoutunut vuosaarelaisjoukkue. Ensimmäiset kaksi erää mentiin maali per joukkue -tahdissa, eikä jäähyiltäkään vältytty, vaikka ottelu itsessään oli pitkälti hyvää kilpakiekkoa. 

Viimeisessä erässä kotijoukkue Viikingit onnistui kuitenkin karkaamaan kahden maalin johtoon, mikä osoittautui vieraille liian isoksi vuoreksi kiivettäväksi. Viikkarit pysäytti Vantaan voittoputken loppulukemin 4–3 kokonaisvaltaisella joukkuepelillään.

Viikinkien maalit tekivät Santtu Sulander ja Eero Virkamäki sekä kahdesti osunut Jani Kari. Viikinkien maalilla Niko Paakkunainen torjui huimat 42 kertaa.

Runkosarjassa on jäljellä vielä neljä ottelua, joista kaksi pelataan tulevana viikonloppuna. Perjantaina  4.3. punanutut purjehtivat Lohjalle haastamaan HAKI:n ja lauantaina 5.3. Matinkylään Jäähongan vieraaksi. 

Viikinkien seuraava kotipeli on lauantaina 19.3., jolloin vastassa on Sipoon Wolf.

2. divisioona, lohko 1, sarjataulukko
(joukkueiden järjestys sarjataulukossa määräytyy pistekeskiarvon (pisteet/ottelu) mukaan kaudella 2021–22)

HC Vantaa 2,82
Wolf 2,50
Viikingit 2,15
Tuuski 2,06
H.K.H. 1,40
Jäähonka 1,37
KelA 1,11
HAKI 1,07
GrIFK 1,06
KHT 0,75
Shakers 0,11