Viikingit jatkoon jääkiekon pudotuspeleissä

Ensimmäisessä ottelussa Viikingit karkasi 10 minuutissa jo 3–0-johtoon. Siitä Grani ei enää noussut. Kuva: Eero Honkanen

Ensimmäisessä ottelussa Viikingit karkasi 10 minuutissa jo 3–0-johtoon. Siitä Grani ei enää noussut. Kuva: Eero Honkanen

Miesten jääkiekon eteläisen 2. divisioonan pudotuspelit pyörähtivät käyntiin, ja ensimmäisellä kierroksella Viikingit sai vastaansa torstaina 24.3. GrIFK:n Kauniaisista. 

Vuosaaressa pelatun ottelun alku oli Viikinkien kannalta erittäin terävä, kun joukkue takoi kolme maalia taululle ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Tämä loi vahvat raamit ottelun etenemiselle, sillä kauniaislaiset eivät kahta maalia lähemmäksi päässeet. Loppulukemat 6–2 Viikinkien hyväksi takasivat mahdollisuuden lähettää GrIFK kesälomille toisessa kohtaamisessa.

Lauantaina 26.3. GrIFK isännöi sarvipäitä kotiluolassaan, ja panoksena oli tulos tai ulos. Kotijoukkue pelasi pakkovoiton edessä korkealla intensiteetillä. Grani karkasi 3–1-johtoasemaan ottelun puolivälissä, mutta sinnikkäästi pelannut Viikkarit kampesi tasoihin juuri ennen toisen erän loppua. 

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viisi minuuttia ennen loppua, kun kapteeni Sami Narkia laukoi tarkan rannelaukauksen maalivahdin olkapään yli vieden vieraat 3–4-johtoon. Nämä olivat myös loppulukemat, joten Viikingit selvisi pudotuspelien seuraavaan vaiheeseen. Toisella kierroksella vastaan asettuu Tuuski Tuusulasta, ja ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 30.3. Hyrylässä kello 19.20. 

Otteluparin toinen osaottelu pelataan Vuosaaren Aimo Mäkinen Areenalla (Pallokuja 6) lauantaina 2.4. kello 18.50. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon, otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Mahdollinen kolmas peli pelataan Hyrylässä sunnuntaina 3.4. kello 18.40.

Tuoreimmat tiedot Viikinkien menosta löytyvät sosiaalisen median tileiltä nimellä viikingitedustus (Instagram ja Facebook).

Eteläisen 2. divisioonan tilastoja ennen pudotuspelien 2. kierrosta

Pistepörssin 10:n kärjessä on kolme Viikinkien pelaajaa:
6. Joni Järä, 2 peliä 0+4
7. Simo Konttinen, 2 peliä 3+0
8. Santtu Sulander, 2 peliä 2+1

Maalivahtipörssin kolmantena on Niko Paakkunainen 93,7 %:n torjuntaprosentilla.

Muiden otteluparien voitot:
Wolf – KHT 2–0
HC Vantaa – Jäähonka 0–2
Tuuski – H.K.H. 2–0

Välierät:
Wolf – Jäähonka
Tuuski – Viikingit

Pronssiottelu: la 9.4.

Finaalit: ke 6.4., la 9.4., su 10.4.