Vuosaaressa yhteiset roskatalkoot la 23.–su 24.4. – tule mukaan!

Vuosaarelaisia kutsutaan mukaan yhteiseen roskienkeruutapahtumaan, jossa kahden päivän aikana on tavoitteena kerätä mahdollisimman paljon roskia pois kauniin kaupunginosamme yleisiltä alueilta. Tapahtuman taustalla on Roska päivässä Vuosaari -ryhmä sekä Helsingin kaupungin Puistotalkoot-vapaaehtoistyön konsepti. 

Osallistumiseen tarvitaan vain säänmukainen, siivoushommiin soveltuva vaatetus ja mahdollisesti työhanskat. Kaupunki lainaa talkoolaisten käyttöön roskapihdit ja tarvittavat jätesäkit. Talkoissa kerätään vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei risuja tai lehtiä. Roskat kerätään roskapihdeillä. Työskennellessä tulee muistaa, että roskien seasta voi löytyä vahinkoa aiheuttavia teräviä esineitä, joita ei tule laittaa roskasäkkeihin, vaan kerätä erikseen esimerkiksi tyhjään pulloon tai tölkkiin. Talkoissa toimitaan omalla vastuulla, Helsingin kaupunki ei vakuuta talkoolaisia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Pitkän linjan roska-aktiivi Tuula Syrjälä kutsuu kaikkia mukaan hyvänmielen talkoisiin: – Tämä on mitä parasta hyötyliikuntaa, ja hyvillä roskapihdeillä työ sujuu siististi. Tervetuloa kokeilemaan!

Pitkän linjan roska-aktiivi Tuula Syrjälä kutsuu kaikkia mukaan hyvänmielen talkoisiin:
– Tämä on mitä parasta hyötyliikuntaa, ja hyvillä roskapihdeillä työ sujuu siististi. Tervetuloa kokeilemaan!

Aikataulut ja lähtöpaikat

Lauantaina 23.4. yhteislähdöt: klo 11.00 Ulappasillalta, Vuosaaren metroaseman läntisen uloskäynnin edestä, klo 11.15 Kallahdesta, Kalkkihiekantie 1, pizzeria Maavin edestä, klo 12.00 Meri-Rastilan torilta, ostarin pääoven lähettyviltä.

Kaikissa lähtöpisteissä on Roska päivässä Vuosaari -aktiivi, jolta saa lainaksi roskapihdit ja jätesäkin roskien keräämiseen sekä vinkkejä roskaisimmista reiteistä ja kohteista. Täydet jätesäkit viedään osoitetuille paikoille, josta kaupunki noutaa ne. Lauantain talkookahvit tarjoaa Vuosaaren McDonald’s Kaivonkatsojantiellä.  

Sunnuntaina 24.4. keskitytään siivoamaan Vuosaaren keskustan aluetta klo 11–14. Lähdöt tasatunnein klo 11, 12 ja 13 Urheilutalolta, Vuosaarentie 5, jossa on roskapihtien lainaus- ja palautuspiste. Sunnuntain talkookahvit tarjoaa cafeteria Vuokki Vuosaaren Urheilutalolla.

Liittymällä Facebookissa Roska päivässä Vuosaari -ryhmään voit seurata roskatalkoiden edistymistä sekä tulevia vastaavia tapahtumia. Ryhmässä voit myös ilmoitella omista, pienistäkin roskienkeruutalkoista. 

Tehdään yhdessä parhaamme viihtyisämmän kaupungin sekä meitä lähellä olevan meren ja kauniiden luontoalueittemme puolesta. Tervetuloa mukaan!