Nykysirkusta esitetään ilmaiseksi purjelaivan kannelta Kallahdessa

Sirkusta mastoissa. Kuva: Karoline Hill

Sirkusta mastoissa. Kuva: Karoline Hill

Norjalaisen Acting for Climate -ryhmän Ripples esitys luo lähes satavuotiaan purjelaivan kannelle ilmastotunteita ja utopiaa käsittelevän nykysirkusesityksen Kalkkihiekantorin laivalaiturilla torstaista 11.8. lauantaihin 13.8. Esityksiin on vapaa pääsy.

Ripples on ilmastotunteita ja utopiaa käsittelevä nykysirkusesitys, joka seilaa Itämeren satamia kesällä 2022 innostaen ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Ripples yhdistää akrobatiaa 20-metrisissä mastoissa, kohtauksia ilmastotunteiden kehollisista ilmentymistä ja ympäristöaktivistien ääniä ympäri maailman. Se seilaa Itämeren satamia innostaakseen ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Esittävän taiteen ryhmä Acting for Climate (Norja), Festival Norpas (Suomi) sekä purjehdushanke Hawila Project (Tanska) yhdistävät voimansa luodakseen kohtaamispaikan kestävälle elämälle jo tänään. Ripples nostaa purjeet toivon, toiminnan ja muutoksen puolesta esittäviä taiteita ja ympäristöaktivismia yhdistäen. Satamayhteistyökumppani Helsingissä on Tanssiteatteri Hurjaruuth.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Esitystä seuraamaan on vapaa pääsy. Kuva: Ronja Tammenpää

Kiertueen kulkuvälineenä, kotina ja esiintymislaivana toimii satamasta toiseen purjehtiva vuoden 1926 kaksimastoinen purjelaiva S/V Swallow. Kiertue lipuu Itämeren halki pysähtyen Suomessa, Virossa, Tanskassa ja Norjassa.

Maksuttomat näytökset Helsingissä nähdään Vuosaaren Kalkkihiekantorin laivalaiturilla torstaina 11.8. kello 18, perjantaina 12.8. kello 18 sekä lauantaina 13.8. kello 13 ja 18. Esitykseen on vapaa pääsy ja säävaraus. Otathan oman istumatyynyn tai viltin mukaan. Yleisön toivotaan istuvan maassa esityksen ajan. Huomioithan, että Kalkkihiekantorille mahtuu noin 200 katsojaa. Esityksen kesto on noin 70 minuuttia, ja se sopii kaikenkielisille ja -ikäisille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Ripples. Kuva: Karoline Hill

Ripples. Kuva: Karoline Hill

Ripples-esityksen ohjaa Hanne Friis. Esiintyjiä ovat Abigael Rydtun Winsvold, Emma Langmoen, Heidi Miikki, Lucie Piot, Ole Skovgård Dampe, Marie Binda ja Max Behrendt.

Projektin on rahoittanut Euroopan unioni | Erasmus+ -ohjelma, Koneen Säätiö, Pohjoismainen kulttuuripiste sekä Norwegian Culture Fund.

Lisätiedot:
www.hurjaruuth.fi/ripples/
www.actingforclimate.com
Tapahtuma Facebookissa.