Yleisöennätykset nurin elokuun viimeisen viikonlopun tapahtumissa

Elokuun viimeinen viikonloppu oli Vuosaaressa vuoden vilkkain tapahtumaviikonloppu. Lauantain 27.8. Vuosaaren Satamapäivä saivat väen liikkeelle Vuosaaren satamaan. Päivällä juhlittiin puolestaan Kauppakeskus Columbuksessa ja illalla vietettiin Vuosaaren Venetsialaisia Uutelassa ja Aurinkolahdessa. Rastilan Retkipäivä keräsi väen sunnuntaina 28.8. Rastilan leirintäalueelle. Kaikki edellämainitut tapahtumat olivat osa Visit Vuosaari Weekendiä.

Viikonloppuun kun lisätään vielä perjantain 26.8. Vuotalon ilmaiskonsertti, lauantain ja sunnuntain 27.–28.8. FC Viikinkien jättimäinen jalkapalloturnaus Kartanolla ja sunnuntain 28.8. Vuosaaren markkinoiden kävijät Mosaiikkitorilla, niin kävijämäärissä liikutaan kymmenissä tuhansissa.

Satamapäivä kiinnosti

Monet eri toimijat olivat esillä Satamapäivillä. Kuvassa Puolustusvoimien piste.

Monet eri toimijat olivat esillä Satamapäivillä. Kuvassa Puolustusvoimien piste.

Vuosaaren Satamapäivää päästiin viettämään muutaman koronan aiheuttaman välivuoden jälkeen taas lauantaina 27.8. Satama-alueella sekä Ruusuniemessä yritykset ja eri toimijat esittelivät toimintojaan. 

Bussijonoista päätellen kiinnostavin kohde olivat laivavierailut. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua esimerkiksi Finnlinesin ja Rajavartioston aluksiin. Halukkailla oli mahdollisuus myös päästä suuren konttinosturin ohjaamoon kontteja nostelemaan. Paikalla oli myös Puolustusvoimat sotilaskoteineen ja Pasi-panssareineen, VPK paloautoineen ja Tulli läpivalaisuautoineen. Sataman Gatehousen katolta saattoi myös ihastella Itä-Helsingin maisemia.

– Väkeä näyttää olevan liikkeellä jopa ennätysmäärät. Upea sää ja koronapannasta pääseminen ovat varmasti kannustaneet ihmiset liikkeelle, iloitsi Visit Vuosaaren päätapahtumajärjestäjä Pekka Pirkkala menoa katselleessaan.

Venetsialaisissa tunnelmaa

Aurinkolahden rantabulevardi kävi ahtaaksi lauantaina 27.8., kun Vuosaaren Venetsialaisten ohjelma levittäytyi eri puolille rantaa. Illan huipensi komea ilotulitus.

Aurinkolahden rantabulevardi kävi ahtaaksi lauantaina 27.8., kun Vuosaaren Venetsialaisten ohjelma levittäytyi eri puolille rantaa. Illan huipensi komea ilotulitus.

Tivoli Sariola oli tuonut Visit Vuosaari Weekendin Vuosaaren Venetsialaisiin lauantaina 27.8. kaksi karusellia ja maailmanpyörän. Kahvila Kampelan ympäristöön VUK:n venerantaan pysytetty tapahtumatori esiintymislavoineen keräsi luokseen tuhansittain ihmisiä. Ohjelmaa riitti Amadeus Lundbergin musiikista lavatansseihin ja koirapukukilpailusta limboamiseen asti. Helteisessä illassa ruoka ja juoma tekivät kauppansa.

– Kävijämäärä ylitti kyllä hurjimmatkin odotukset, kiitos kaikille mukana olleille, varsinkin Aurinkolahden asukkaille, jotka mahdollistivat tapahtuman. Kävijöitä oli vauvasta vaariin. Varsinkin Tivoli Sariolan mukanaolo näytti ilahduttaneen kävijöitä, Kahvila Kampelan yrittäjä ja Vuosaaren Venetsialaisten puuhanainen Riina Dursun totesi tyytyväisenä juhlien jälkeen.

Rastilan retkipäivillä aasejakin

Alpakoiden rapsutusta.

Visit Vuosaari Weekendin Rastilan Retkipäivää vietettiin leirintäalueella Rastilan kartanon ympäristössä sunnuntaina 28.8. Esillä oli eri ulkoilu- ja urheilulajeihin tutustumista, hauskoja pelejä ja leikkejä reippaan ulkoilun hengessä. Laamat ja aasitkin olivat yleisön ihasteltavina.

Alla kuvasatoa gallerian muodossa Visit Vuosaari Weekendin tapahtumista.

Kuvat ja tekstit: Eero Honkanen