Uutelan kaavoittamisesta

Helsinki on hieno kaupunki. Siitä tekee hienon sijainti meren äärellä ja ne osat, jotka on jätetty rakentamatta. 

Jos matkailijalle jotain jää Helsingistä mieleen, se on usein juuri luonto. Hulppeita puistoja ja kaupallisia virkistysalueita on muuallakin; aitoa luontoa ei. Tutkimuksetkin osoittavat, että luonnon hiljaisuus tekee lähes ihmeitä kaupungin hälyssä elävän ihmisen mielelle.

Tuntuu kuitenkin siltä, että päättäjät haluavat pala palalta korvata aidon luonnon kaupallisella hälyllä.

Uutela on upea luontokeidas Vuosaaressa. Sen lounaiskulmassa sijaitsee pieni Nuottasaari, jonne pääsee siltaa pitkin. 

Kaupunginvaltuusto päätti 7.9. että Nuottasaareen tarvitaan yritys tarjoamaan kaikkea kivaa ja virkistävää. Luonnollisesti tämä edellyttää teiden ja parkkipaikkojen ja laiturin rakentamista, koska täytyyhän terassille päästä polttomoottorin voimin. Ja jos tuo ei ole riittävän absurdia, niin päättipä valtuusto saman tien, että muutama varakas voisi rakennuttaa itselleen Uutelaan asunnot, kun kerran kaava sen mahdollistaa.

12.9. kerrottiin, että Uutelan uumenissa sijaitsevan koirapuiston yhteyteen aletaan rakentaa koirakoulutuskenttää. Siis puolentoista kilometrin päähän lähimmästä joukkoliikennevälineen pysäkistä. Alueelle, jonka liiallisesta autoliikenteestä on vallinnut liikuttava yksimielisyys jo vuosia.

Arvon valtuutetut, eikö teitä yhtään hävetä?

Susanne Björkholm, Vuosaari