Vuosaarelainen runoilija Kristiina McKenzie kirjaston kirjailijavieraana

Kristiina McKenzie on Vuosaaren kirjaston kirjailijavieraana torstaina 24.11.

Kristiina McKenzie on Vuosaaren kirjaston kirjailijavieraana torstaina 24.11.

Kristiina McKenzie on Vuosaaressa asuva kirjoittaja, jonka ensimmäinen runokokoelma Olen tanssinut sen (Bookea, 2022) on julkaistu tänä syksynä. McKenzie päätyi runoilijaksi työväenopiston kurssin kautta pari vuotta sitten. 

Runous tuntui omalta

– Oli kova tarve kirjoittaa, mutta kirjoittamisen muoto ei ollut vielä selvillä. Kurssilla kokeiltiin myös runomuotoa, ja se alkoi heti tuntua omalta. Sen jälkeen vain kirjoitin ja kirjoitin sekä osallistuin useille kirjoittamisen etäkursseille työväenopistossa ja Nihil Interissä, runoilijoille tarkoitetussa yhteisössä, McKenzie kertoo.

Tänä syksynä runoja oli kertynyt jo yhden kirjan verran. 

– Tuntui, että aineistosta saisi yhtenäisen kokoelman, niin että siinä on punainen lanka. Runoilu kuitenkin jatkuu pikkuhiljaa ja varmaan tulee lisää runokirjoja… Tuntuu, että olisi vielä paljon kirjoitettavaa, McKenzie sanoo.

Parasta inspiraatiota kirjoittamiselle on McKenzien mukaan ollut matkailu ja sukeltaminen sisään vieraisiin kulttuureihin. 

– Keskustelen paikallisten kanssa, aistin ja havainnoin, antaudun intuitiivisiin kokemuksiin voimakkaasti vaikuttavilla paikoilla. Haluan kertoa tästä myös muille, koska kokemukseni ovat erikoisia ja mielenkiintoisia, liikkumista näkyvän ja näkymättömän välillä. Runomuoto, etenkin proosaruno tuntuu sopivalta muodolta kuvata näitä kokemuksia.

Runokirja myös kirjaston valikoimissa

Kristiina McKenzien runokirja on otettu osaksi myös Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmaa, ja sitä voi lainata kirjastosta. McKenzie on Vuosaaren kirjastossa (Mosaiikkitori 2) kirjailijavieraana torstaina 24.11. kello 18. Tilaisuudessa keskustellaan runokokoelman synnystä, ja McKenzie lukee ääneen otteita teoksesta. Tapahtumassa on myös mahdollisuus ostaa Olen tanssinut sen -teosta suoraan tekijältä.