Linja-autossa on tunnelmaa – ainakin linjoilla 813, 814, 815!

Satuin pieneen Vuosaaren pohjoisosaa kiertelevään lähibussiin. Huomasin keskeyttäneeni kuljettajan ja ainoan matkustajan keskustelun. Mutta keskustelu käynnistyi taas. Sain kuulla alueella kiertelevistä busseista – esimerkiksi linjat 813, 814 ja 815 – joissa on tavanomaista matkustajien välinen puheensorina. Alueen asukkaat tuntevat toisiaan ja vaihtavat bussissa kuulumisia keskenään.  

Tunnelma on ilmeisesti perin toinen kuin esimerkiksi Porslahdentiellä porhaltavassa bussissa: bussia pysäkillä odottavat eivät edes tapaa tervehtiä toisiaan, eikä sisällä autossa juuri kuule ajatusten vaihtoa. 

Kuulin myös linjasta 816, joka tarjoaa upeita merenrantamaisia – mahtavatko vuosaarelaiset tuntea oman niemensä kauniita maisemia eri tahoilla?

Bussimatkasta avartunut, Pirkko K.H.