Koulu ja päiväkoti remonttiin – väistötilat vuodeksi Vartiokylästä

Aurinkolahden peruskoulun ja päiväkoti Auringonpilkun rakennus Villiruusunkuja 4:ssä menee vuonna 2024 julkisivu- ja vesikattoremonttiin. Päiväkotilapset ja koululaiset joutuvat vuodeksi väistötiloihin Vartiokylään asti. Rakennus on valmistunut vuonna 2001 arkkitehti Kaarina Löfströmin suunnittelemana. Kuvasta näkyy hyvin julkisivun huono kunto.

Aurinkolahden peruskoulun ja päiväkoti Auringonpilkun rakennus Villiruusunkuja 4:ssä menee vuonna 2024 julkisivu- ja vesikattoremonttiin. Päiväkotilapset ja koululaiset joutuvat vuodeksi väistötiloihin Vartiokylään asti. Rakennus on valmistunut vuonna 2001 arkkitehti Kaarina Löfströmin suunnittelemana. Kuvasta näkyy hyvin julkisivun huono kunto.

Aurinkolahden peruskoulussa ja päiväkoti Auringonpilkussa Villiruusunkuja 4:ssä toteutetaan suuri julkisivu- ja vesikattoremontti vuoden 2024 aikana. Remontin on arvioitu kestävän vuoden ja koulun ja päiväkodin koko toiminta siirtyy väistötiloihin. Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto hyväksyi 9.2. korjauksen hankesuunnitelman, jonka enimmäislaajuus on noin 2 551 brm² ja rakentamiskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana 3 550 000 euroa.

Suoritettujen kuntotutkimusten perusteella rakennuksen rapatut julkisivut ja vesikatot ovat kiireellisen peruskorjauksen tarpeessa. Tutkimuksen perusteella rakennuksen pääongelmana ovat rapattujen ulkoseinien rakenteelliset toimivuuspuutteet, päävesikaton räystäsrakenne sekä vesikaton paikallinen vesivuotoalue. Kosteusvauriot ulkoseinä- ja yläpohjarakenteissa aiheuttavat sisäilmariskin. 

Hankkeen tarkoituksena on varmistaa terveelliset ja turvalliset tilat poistamalla vaurioituneet ulkoseinä- ja yläpohjarakenteet. Hankkeessa uusitaan rakennuksen rapatut julkisivut ikkunoineen sekä vesikatot pääosin. Lisäksi tehdään rakenteiden tiivistyskorjaus, uusitaan ulkokuoressa olevia taloteknisiä asennuksia, korjataan perusmuurirakenteita ja salaojalinjastossa olevat puutteet, parannetaan alapohjan onkalotilojen ilmanvaihtoa sekä uusitaan pohjakerroksen märkätilojen vedeneristeet ja korjataan aiemmat kosteusvauriot. 

Väistötilat Vartiokylässä

Hankkeen myötä rakennuksen kosteustekninen toimivuus ja sisäilman laatu paranevat. 

Suunnitelman mukaan koulu ja päiväkoti menisivät tammikuusta 2024 vuoden ajaksi väistötiloihin Vartiokylään Kukkaniityntie 2:ssa sijaitseviin paviljonkeihin. Koululle ja päiväkodille järjestetään remontin ajaksi bussikuljetus väistötiloihin.