Ilkivaltaa Ramsinniemessä

Ramsinniemessä sijaitseva hotelli Vuoranta lisärakennuksineen tyhjentyi asiakkaista vuosia sitten. Sen jälkeen rakennukset alkoivat pikkuhiljaa rapistua ja samaan aikaan kiinteistöjen ympäristössä alkoivat ikävät lieveilmiöt. 

Jo vuosia me alueen lähiasukkaat olemme saaneet kärsiä ja pelätä, varsinkin näin kevät- ja kesäaikaan lähes päivittäistä ilkivaltaa. Puuttuminen tilanteisiin johtaa uhitteluun ja solvauksiin. Soitot poliisille tai kaupungin kiinteistöasioista vastaaville virkamiehille eivät johda toimenpiteisiin. 

Nyt varsinainen hotelliosa on remontissa ja siitä tulee eksklusiivinen hoiva-asumisen paikka senioreille. Hoivakoti aukeaa tulevan kesän aikana. Samaan aikaan hoiva-asumisen välittömässä läheisyydessä on edelleen rappiotilassa oleva lisäosa, jossa nuoriso remuaa, huutaa, rikkoo ja heittelee laseja ja esineitä rakennuksesta luontoon ja rannalle päivittäin.

Miten on mahdollista, että asukkaiden hätää ja mielipahaa alueen turvattomuudesta ei huomioida ja ilkivaltaa ei saada loppumaan huolimatta lukuisista yhteydenotoista viranomaisiin? 

Terveisin, Pia Männynsalo, Ramsinniemi