Taekwon-don EM-kisoista kaksi mitalia Vuosaareen

Mia Haakanan taidonnäyte erikoistekniikassa. Kuva: Laura Nikkola-Kuusisto/SITF

Mia Haakanan taidonnäyte erikoistekniikassa. Kuva: Laura Nikkola-Kuusisto/SITF

Taekwon-don Euroopan mestaruuskilpailut järjestettiin tänä vuonna 25.–29.4. Romanian Cluj-Napocassa. 

Suomalaisten saldona kilpailuista oli komeasti kolme kultaa, kolme hopeaa ja kahdeksan pronssia, joista viisi henkilökohtaista ja kolme joukkuelajeista. Seassa oli niin kokeneiden konkareiden kuin myös nousevien nimien taidon näytteitä.

Kisoissa kilpailtiin mestaruuksista erilaisissa kilpailualueissa, kuten erikoistekniikoissa, otteluissa, näytösotteluissa, joukkueotteluissa ja voimamurskauksissa. 

Erityisen sykähdyttävä oli Kalle Kiviojan tyylipuhdas suoritus miesten voimamurskauksessa, joka toi suomalaiselle jo kaikkien aikojen viidennen henkilökohtaisen EM-kullan voimamurskauksessa.

Vuosaaresta kilpailuun osallistuivat Hosin Sul -taekwon-do -seuran Árpád Demeter, Heidi Sahlberg ja Mia Haakana. 

Sahlberg osallistui naisten 1. danin liikesarjaan ja Demeter miesten 1. danin liikesarjaan, mutta heidän ponnistuksensa ei tällä kertaa riittänyt aivan mitaleille. Molemmat olivat kuitenkin tyytyväisiä omiin suorituksiinsa, ja tavoitteet on jo tiukasti suunnattu tuleviin arvokisoihin. 

Mia Haakana pronssille

Naisten erikoistekniikkajoukkue. Vasemmalta Julia Pätsi, Mia Haakana ja Janita Lehti. Kuva: Laura Nikkola-Kuusisto/SITF

Naisten erikoistekniikkajoukkue. Vasemmalta Julia Pätsi, Mia Haakana ja Janita Lehti. Kuva: Laura Nikkola-Kuusisto/SITF

Mia Haakanalla oli tällä kertaa kotiin tuomisinaan kaksi pronssimitalia. 

Vuosaarelaisen mitalitili aukesi toisena kisapäivänä, kun Mia oli ottamassa pronssia osana naisten erikoistekniikkajoukkuetta. Sen jälkeen mitalitili karttui vielä naisten ottelujoukkueen pronssilla. 

Mia osallistui joukkuelajien lisäksi naisten myös erikoistekniikkaan, mutta ei siinä päässyt mitaleille. Erikoistekniikka on Mian vahvinta aluetta, joten ”suoritus ei ollut oma paras mahdollinen”. 

Suomen ITF taekwon-do -maajoukkueen neljäntoista mitalin kokonaissaalis on varteenotettava saavutus, ja katseita aletaankin jo suunnata syksyllä käytäviin historiallisiin MM-kotikisoihin Tampereella. Myös Vuosaaren Hosin Sulista lähtee kisaajia kisoihin mitalinkiilto silmissä, ja odottavissa on tuttuja nimiä osallistujalistalla.

Teksti: Eero Korhonen
Kuvat: Laura Nikkola-Kuusisto/SITF