Luonnonhoitotalkoot Uutelan perinnemaisemissa

WWF järjestää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa perinneympäristön hoitotalkoot Uutelassa. Kesän 2023 talkoot pidetään la–su 10.–11.6. (klo 10–17 molempina päivinä), su 2.7. (klo 10–17), pe–su 25.–27.8. (pe klo 10–19, la–su klo 10–17). 

Uutela on Itä-Helsingin laajin ja luonnoltaan runsaasti niittyjä sisältävä ulkoilualue. Uutelan perinnemaiseman ytimeen kuuluu Skatan tila, jonka ympäristössä sijaitsee useita arvokkaita perinneympäristöjä. Osaa näistä alueista on niitetty, mutta osa on päässyt metsittymään laidunnuksen sekä säännöllisen niittämisen päätyttyä. Umpeenkasvun lisäksi vieraslajit, etenkin kanadanpiisku ja jättipalsami, leviävät haitallisesti Uutelan niityillä.

Näissä viikonlopputalkoissa (kellonaika 10–17/päivä) keskitytään kanadanpiiskun ja jättipalsamin torjuntaan. Mukaan tarvitaan vain reipasta mieltä ja säänmukaisen talkoovaatetuksen, johon kuuluvat suositeltavina kumisaappaat. Myös punkkiturvallinen pukeutuminen kannattaa huomioida. WWF tuo paikalle työhanskat, työkalut sekä talkooevästä. Talkoopäivät ovat pitkiä, joten paikalle voi tulla vain osaksi aikaa.

Tarkemman tiedon tapaamispaikasta saa ilmoittautuessa tapahtumaan osoitteessa wwf.fi/kalenteri/