Suunnitelmaa Heteniitynkentän peruskorjauksesta laaditaan – tekojää tulossa

Heteniityntien tekonurmikentälle kaavaillaan tekojäärataa talvikausiksi. Kuva: Antti Honkanen

Heteniityntien tekonurmikentälle kaavaillaan tekojäärataa talvikausiksi. Kuva: Antti Honkanen

Helsingin kaupunki laatii suunnitelmaa Heteniitynkentän peruskorjauksesta. Asukkaille esitellään puiston ja pysäköintialueen suunnitelman luonnosta torstaina 9.11.2023 kello 17–18 Teams-tapahtumassa. Tilaisuuden suora liittymislinkki. Tapahtumaan voi osallistua verkkoselaimen kautta, eli Teams-sovellusta ei tarvitse ladata omalle laitteelle. Tilaisuuteen pääsee liittymään suoralla linkillä tai kirjoittamalla selaimeen osoitteen: https://msteams.link/PRIV

Puiston ja pysäköintialueen suunnitelman luonnokseen voi tutustua myös Helsingin kaupungin verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat). Suunnitelmat ovat esillä verkossa 1.11.–14.11.2023. Palautetta suunnitelmaan voi antaa sähköpostitse tai puhelimitse.

Heteniitynkentän peruskorjauksen suunnittelu perustuu voimassa olevaan asemakaavaan 6310. Tarkoituksena on kunnostaa ja monipuolistaa ympärivuotisen liikuntatoiminnan mahdollisuuksia eri ikäisille käyttäjille.

Nykyinen tekonurminen jalkapallokenttä peruskorjataan ja sen rakenteisiin asennetaan jäähdytysputkisto tekojääkäyttöä varten. Koripallo- ja tenniskentät kunnostetaan. Alueelle toteutetaan uutena toimintona huoltorakennus ja uusia ulkokuntoilupaikkoja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Karttaote. Suunnittelualue esitetty sinisellä viivalla. Kuva: Helsingin kaupunki

Karttaote. Suunnittelualue esitetty sinisellä viivalla. Kuva: Helsingin kaupunki

Peruskorjauksen yhteydessä parannetaan alueen hulevesien hallintaa, kulkuyhteyksiä ja kasvillisuutta jalkapallokentän ympäristössä sekä oleskelumahdollisuuksia. Pohjoisosan paikoitusaluetta laajennetaan ja vanha huoltorakennus suunnitellaan korvattavaksi uudella. Huoltorakennuksen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan erillisenä hankkeena. Alueen puustoinen ilme säilytetään ja kasvillisuusalueita kunnostetaan.

Perusparannuksen suunnittelu valmistuu keväällä 2024 ja tavoitteena on, että kentän rakennustyöt aloitetaan vuoden 2024 aikana. Helsingin kaupunki toivoo mahdollista palautetta puiston ja pysäköintialueen suunnitelman luonnoksesta 14.11.2023 mennessä.