Vuosaarelainen – käytä paikallisia palveluita

Vuosaari on keskikokoisen suomalaisen kaupungin kokoinen kaupunginosa, joka tunnetaan muun muassa upeasta luonnostaan ja merellisyydestään.

Harvemmin puhutaan siitä, että on alueella monia yrityksiä, palveluita ja brändejä, jotka ovat tunnettuja ympäri Suomea ja maailmaa. Tai vähintään ne ovat hyvin arvostettuja meidän vuosaarelaisten keskuudessa.

Aika monella meistä aamu alkaa kahvikupposella. Ja lähes joka toinen Suomessa juotu kahvikupillinen valmistetaan Vuosaaressa, Pauligin paahtimolla. Tai kun tekee mieli lähteä uimaan, suuri osa meistä suuntaa Vuosaaren Urheilutalolle, josta kirjoitettiin äskettäin Helsingin Sanomissa kaupungin parhaana uimahallina. Kahvila Kampelan lohikeitto tunnetaan Japanissa asti ja Vuosaaren Pyörähuolto saa paikallisilta usein kiitosta hyvästä palvelustaan.

Yllä olevaa listaa voisi jatkaa paljon pidempäänkin. Osa yrityksistä on suuria kansainvälisiä toimijoita, osa kaupungin omistamia yhtiöitä, mutta enemmistö palveluista pelaa yksityisten yrittäjien toimesta. Kun haluat leikata hiuksesi, hoitaa jalkojasi, syödä ravintolassa, tilata ostokset kotiin, niin yleensä siellä on paikallinen yrittäjä palvelemassa sinua.

Ja nyt tullaan itse asiaan! Jos haluat nykyisten palveluiden pysyvän tai sinulla on toiveissa saada uusia palveluita omalle kotisaarellesi, sinun kannattaa aina käyttää paikallista yrittäjää ja palveluntarjoajaa. Se on varmin tae sille, että alueen palvelut lisääntyvät ja kehittyvät.

Käyttämällä paikallisia palveluita vaikutat myös alueen elinvoiman, hyvinvoinnin ja imagon kehittymiseen. Käytä paikallista, se maksaa itsensä sinulle takaisin.

Ja ei unohdeta Vuosaari-lehteä. Helsingin vanhin viikoittain ilmestyvä paikallislehti, joka on alueella hyvin tunnettu ja arvostettu. Upea perheyritys, jo kolmannessa polvessa!

Yritteliästä syksyä toivottaa
Pekka Pirkkala,
puheenjohtaja,
Itä-Helsingin Yrittäjät