Räppäri käräjillä tapon yrityksistä

21-vuotias miesräppäri on syytettynä neljästä tapon yrityksestä sekä ampuma-aserikoksesta yhdessä 20-vuotiaan miehen kanssa. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus alkoi 9.11. käsitellä Espoon Karakalliossa sijaitsevan pysäköintihallin ja sen ulkopuolella 23.3.2023 tapahtunutta ampumavälikohtausta.

Räppärin seurueesta oli ammuttu pistooleilla yhteensä vähintään neljä laukausta toista seuruetta kohti. Yksi luodeista osui yhtä miestä vatsaan ja toinen luoti toista miestä käteen. Syytteet tulivat yhteensä neljästä tapon yrityksestä, sillä syyttäjän mukaan myös kahta muuta miestä kohti oli ammuttu ilman osumaa. Sairaalahoitoon hakeutuneet uhrit selvisivät hengissä.

Syytettyjen hallussaan pitämät pistoolit ja patruunat olivat syytteiden mukaan luvattomia. Syyttäjän mukaan kaikki neljä uhria jäivät henkiin tekijöistä riippumattomista syistä, ja molemmille syytetyille vaaditaan vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistuksia.

Molemmat syytetyt ovat olleet tutkintavankeudessa kesäkuusta 2023 lähtien. Räppäri on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin, mutta toinen syytetty on myöntänyt osan tapahtumista. Syyttäjän mukaan asioilla olisi yhteys espoolaiseen L-City-katujengiin, johon myös räppäri on yhdistetty.

Räppäri on aiemmin suorittanut vankeustuomion tapon yrityksestä. Hän puukotti Itäkeskuksessa helsinkiläiseen katujengiin liittyvää miestä kesäkuussa 2021. Räppäri on lehden tietojen mukaan asunut Vuosaaressa.

Puukotustapaus ei liittynyt kesällä käräjäoikeudessa lukuisia tuomioita saaneeseen vuosaarelaiseen RK-98-katujengiin, vaan puukotuksen kohteena oli toisen itähelsinkiläisryhmän jäsen.