Suomen Lucia 2023 on vuosaarelainen Madeleine Amoroso

Vuosaarelaisen Madeleine Amoroson isovanhemmat ovat kotoisin Sisiliasta. Kuva: Folkhälsan / Henrik Schütt

Vuosaarelaisen Madeleine Amoroson isovanhemmat ovat kotoisin Sisiliasta. Kuva: Folkhälsan / Henrik Schütt

Folkhälsan tiedotti 16.11.2023, että vuosaarelainen, Nordsjö lågstadieskolanin entinen oppilas Madeleine Amoroso on valittu koko Suomen Luciaksi vuonna 2023.

– Tuntuu todella kivalta! Odotan innolla, että saan alkaa esiintymään, tavata paljon ihmisiä ja laulaa, tästä tulee intensiivistä mutta hauskaa aikaa, Amoroso sanoo.

– On todella hienoa, että niin moni on äänestänyt ja osallistunut Lucia-keräykseen, joka on todella tärkeä. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat äänestäneet minua, sekä kaikkia ehdokkaita, jotka ovat tehneet uskomatonta työtä! Haluan myös kiittää perhettäni ja kaikkia läheisiäni, jotka ovat tukeneet minua.

Madeleine Amorosolle Lucia-perinteellä on aivan erityinen merkitys: hänen isovanhempansa ovat kotoisin Sisiliasta.

– Olen aina tiennyt Lucian olevan kotoisin sieltä, joten tämän yhteyden ansiosta olen todella tuntenut, että haluan osallistua Lucia-vaaliin. Isovanhempani ilahtuvat varmasti kovasti uutisesta, että minut on valittu Suomen Luciaksi, isoäitini saa varmaan hepulin!

– Itsestään on saanut puhua aika paljon, mutta on ollut hauskaa tehdä se yhdessä muiden ehdokkaiden kanssa, sen ansiosta ei ole tarvinnut hermoilla yhtä paljon, Amoroso kertoo.

Myös Folkhälsan kiittää kaikkia kymmentä ehdokasta, jotka olivat Lucia-äänestyksessä mukana.

– Ehdokkaat tekevät tärkeää työtä Lucia-keräyksen lähettiläinä ja antavat sille näkyvyyttä monissa kanavissa, Folkhälsanin viestintäjohtaja Jessica Ålgars toteaa.

– Lucia-keräykseen voi halutessaan vielä osallistua, vaikka äänestys on ohi. Keräys jatkuu tammikuuhun asti, Suomen Lucia 2023 Madeleine Amoroso sanoo.

Lucia-keräyksen tuotoilla tuetaan lapsiperheitä, joilla on erilaisia vaikeuksia arjessaan. Lue lisää ja osallistu keräykseen osoitteessa lucia.fi/fi

Lucia kruunataan Helsingin tuomiokirkossa keskiviikkona 13.12. kello 17 ja sen jälkeen Lucia-kulkue lähtee kiertämään keskustaan kello 18. YLE Fem televisioi lähetyksen suorana.