Huoltovarmuudesta kyse

Luin Vuosaari-lehden numero 43/2023 (20.12.2023) Eeron erikoinen -pakinan ja olen täysin samaa mieltä Eeron kanssa Helenin pienydinvoimalan rakentamisesta sataman, lämpölaitoksen ja muiden huoltovarmuuden kannalta tärkeiden laitoksien kylkeen. Ihannemaailmassa tämä olisi oivallinen ratkaisu, mutta ei tässä maailmassa, jossa nyt ja tulevaisuudessa elämme.

Sodat ja terroriteot ovat osoittaneet, että huoltovarmuus täytyy suunnitella juuri niin, että ”ei samoja munia samaan koriin”, mikä mahdollistaa maksimaalisen tuhon. Nyt on kyse pitkän ajan huoltovarmuuden suunnittelusta.

Lisäksi Vuosaari on Suomen väkiluvultaan suurimpia lähiöitä ja sen asukkaiden turvallisuus on varmistettava kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Ydinvoimalan rakentaminen näin kriittiselle alueelle on jo ajatuksenakin tuhoon tuomittu.

”Asukas Vuosaaresta”