Tulva Punakivenpuistossa

Punakivenpuiston sadevesiviemärit eivät vedä.

Punakivenpuiston sadevesiviemärit eivät vedä.

Maailman toimivimman kaupungin sadevesiviemäri oli jälleen tukossa Vuosaaressa, ainakin 16.–17.3. Lauantaina 16.3. Punakivenpolku oli vielä kuiva ja käveltävässä kunnossa, mutta sunnuntaina 17.3. piti jo löytää kiertotie Puistopolun peruskoulun pihan kautta. Onneksi koulun aidan portti oli auki.

Tämä metroasemalle johtava keskeinen kevyen liikenteen väylä on alimmalla kohdallaan ollut veden vallassa monesti aikaisemminkin. Omituista, että viemäriä ei avata ja kunnosteta.

Puron alajuoksulla on avo-ojia, jotka nyt ovat lähes tyhjillään ja pitkinä poutakausina käytännöllisesti katsoen kuivia. Siellä kyllä on tilaa sadevesien virrata. Lähipäivien pakkasen aikaan ei ongelmakohdan vesi ainakaan haihtumalla häviä.

Jos viemäriä ei saada vetäväksi, niin paikallaan seisova vesi on ennen pitkää myös jonkinasteinen terveysriski.

Matti Kanerva