Sähköpotkulautojen pysäköinnille rajoitusalueita

Kartta uusien rajoitusalueiden sijainneista Helsingissä.

Kartta uusien rajoitusalueiden sijainneista Helsingissä.

Keväästä 2024 lähtien yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäköintiä rajoitetaan myös Helsingin keskustan ulkopuolella metro- ja juna-asemien ympäristössä. Uusia rajoitusalueita tulee esimerkiksi Pasilaan, Hakaniemeen, Sörnäisiin ja Kalasatamaan.

Kaupunki sopi operaattorien kanssa, että Helsingin sähköpotkulautakausi alkoi torstaina 28.3.

Pysäköintiuudistus toteutetaan geoaitaamalla eli operaattorien sovelluksiin tulevilla pysäköintialueilla. Asemien ympäristössä pysäköidä voi vain näille alueille.

– Kaupunki on saanut paljon palautetta sähköpotkulautojen pysäköinnistä, ja juuri asemien ympäristöt ovat olleet haastavia paikkoja. Siksi pysäköintiä päätettiin rajoittaa juuri metro- ja rautatieasemien ympäristöissä, sanoo yksikön päällikkö Heikki Palomäki Helsingin kaupungilta.

Vilkkaimmilla asemilla kuten Pasilassa ja Hakaniemessä pysäköintialueet merkitään maalatuilla pysäköintiruuduilla. Muilla asemilla pysäköintiä ohjataan ensisijaisesti sovelluksen kautta virtuaalisilla pysäköintialueilla.

Pysäköintialueet otetaan käyttöön vaiheittain kauden aikana. Alkuun rajoitukset tulevat voimaan Pasilan, Hakaniemen, Sörnäisten, Kalasataman ja Herttoniemen asemilla. Myöhemmin rajoitukset tulevat myös muun muassa Vuosaaren ja Rastilan metroasemille.