Liputetaan miten sattuu

Joku viikko sitten koko maassa oli suruliputuspäivä, jolloin lippujen pitäisi olla ”puolitangossa”. Se on kuitenkin vain sanonta, eikä tarkoita sitä, että lippu vedetään salkoon kirjaimellisesti puolitankoon.

Liputusohje sanoo, että suruliputuksessa lippu nostetaan ensin ylös asti ja lasketaan sitten kolmasosan alaspäin niin, että lipun alareuna tulee suunnilleen salon puoliväliin. Ja lippu lasketaan niin, että lippu nostetaan ensin ylös ja vasta sieltä lasketaan alas.

Vuosaaressakin näkyy usein varsin kirjavia käytäntöjä liputuksen suhteen. Pari viikkoa sitten yhden vuosaarelaisen taloyhtiön pihalla liehui lippu, jota ei oltu vedetty edes puoliväliin tankoa, vaan se oli takertunut salon viereisiin pensaisiin. Hyvä, ettei sentään maahan asti!

Taloyhtiöt ja huoltoyhtiöt: pitäkääpä liputuksesta vastaaville pienet lippusulkeiset.

”Liputussäännöt kunniaan”