Vuosaaresta pääsee tänäkin kesänä vesibussilla Kalasatamaan

FRS Finland avaa uutena linjana Espoon ja Kalasataman välisen reitin.

FRS Finland avaa uutena linjana Espoon ja Kalasataman välisen reitin.

Vuosaaresta pääsee tänäkin kesänä vesibussilla Kalasatamaan. Reittiä liikennöi tuttuun tapaan FRS Finland pääosin m/s Okeanos-aluksellaan. Itäinen saaristoreitti kulkee läpi kauniin saariston ja poikkeaa sellaisissakin saarissa, joihin muut reitti- ja sightseeing-alukset eivät yleensä liikennöi.

Reitin voi tehdä Vuosaaresta Kalasatamaan, Kalasatamasta Vuosaareen tai vaikka edestakaisin molempiin suuntiin. Laivaan voi poiketa tai poistua myös laivan välipysähdyspaikoissa. Risteily Vuosaaresta Hiekkalaiturintien päästä Kalasatamaan kestää noin 1 tunnin ja 45 minuuttia. Pysähdyspaikkoja ovat Leikosaari, Iiluoto, Satamasaari, Vartiosaari, Laajasalo ja Herttoniemi. Pysähdys näissä kestää noin 5 minuuttia. Reitti kulkee esimerkiksi kauniin Degerön kanavan läpi.

Laivan A-oikeuksin varustetusta kahvilasta saa pientä purtavaa ja juomaa. Risteily Vuosaaresta Kalasatamaan maksaa 14,40 euroa ja välietappeihin 12 euroa.

Matkalippujen hintoja alennettu

FRS Finland vastaa myös  Suomenlinnan, Lonnan ja Vallisaaren vesibussiliikenteestä. Vastoin yleistä markkinatrendiä yhtiö on alentanut matkalippujensa hintoja. Noiden linjojen lähtölaiturit ovat siirtyneet Vanhan kauppahallin edestä Kauppatorin Keisarinluodonlaiturille, joka sijaitsee Kolera-altaan ja HSL-laiturin välissä. Laiturimuutosta suurempi uudistus on lippuhintojen tuntuva aleneminen.

– Vastoin yleistä hintojen nousutrendiä olemme päättäneet laskea lippujemme hintoja. Tavoitteenamme on tarjota kaikille, erityisesti lapsiperheille, mahdollisuus viettää unohtumaton kesäpäivä Helsingin ja Espoon saaristossa, toteaa FRS Finlandin laivuri ja toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg.

– Toivottavasti uudet lippuhintamme houkuttelevat entistä useampia tutustumaan Helsingin saaristoon, Ståhlberg sanoo.

Helsingin ja Espoon välille uusi reitti

Kalasatamasta Vuosaareen suuntaava suosittu Itäinen saaristoreitti saa 8.6.2024 kaverikseen uuden linjan. Uusi Läntinen saaristoreitti lähtee Espoon Nokkalasta ja kulkee reittiä Nokkalan Majakka–Haukilahti–Lonna–Suomenlinna–Vallisaari–Kruunuvuorenranta–Kalasatama ja takaisin toiseen suuntaan.

Risteilyn kokonaiskesto on reilu kaksi tuntia suuntaansa. Lisäksi linja tarjoaa mahdollisuuden kulkea Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliä edullisella yhdensuuntaisella kertalipulla.

Tarkempia tietoja FRS Finlandin reiteistä, aikatauluista ja hinnoista saa osoitteesta frs-finland.fi