Poliisi kaipaa havaintoja vuoden takaisesta törkeästä ryöstöstä Kallahdessa

Helsingin poliisilaitos kaipaa edelleen havaintoja juhannusaattona 2023 Vuosaaressa Villa Ullaksen grillikatoksen edustalla alkaneesta tapahtumasarjasta, jossa 56-vuotias mies pahoinpideltiin rajusti ja häneltä anastettiin omaisuutta. Teosta epäillään kahta miestä ja yhtä naista. Vuosaari-lehti on uutisoinut asiasta myös aiemmin.

Uhria kohtaan kohdistettu väkivalta on ollut poikkeuksellisen rajua, minkä vuoksi poliisi tutkii tekoa törkeänä ryöstönä. Asianomistaja menetti tajuntansa pahoinpitelyn seurauksena. Hän virkosi, kun hänen päätään painettiin veteen. Asianomistajalta revittiin paita päältä ja häneltä anastettiin omaisuutta.

Asianomistaja pääsi hyökkääjiltään karkuun ja hän käveli Kalkkihiekanpolkua Hiekkajaalanrantaan lähelle M/S Suukkoa. Kolmikko kuitenkin seurasi häntä ja Hiekkajaalanranta 5 kohdalla he hyökkäsivät uudelleen asianomistajan kimppuun. Pahoinpitely loppui, kun silminnäkijä huusi soittaneensa poliisille.

Poliisin tiedon mukaan asianomistajan kimppuun käyneet miehet ovat noin 40–50-vuotiaita, normaalivartaloisia, vaaleaihoisia miehiä, joista toisella oli päässään keltainen Alepa-kalastajanhattu. Toisella miehellä ei ollut paitaa päällä ja hänellä oli rinnassaan selkeästi erottuva tatuointi. Miesten mukana ollut nainen on noin 40–50-vuotias, 160–165 cm pitkä ja vaaleahiuksinen. Hänellä oli yllään musta- tai sinivalkoraidallinen mekko.

Poliisin hankkimien tietojen perusteella kyseisellä grillauspaikalla on ollut runsaasti ihmisiä perjantaina 23.6.2023 noin kello 22.00. Poliisi pyytää, että grillauspaikalla olleet henkilöt, jotka tietävät juhannusaaton tapahtumista ottaisivat yhteyttä poliisiin.

Poliisi pyytää myös kaikkia muita mahdollisia vihjeitä rikoksen selvittämiseksi.

Havainnot ja tiedot rikoksesta epäillyistä pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen: ryosto.helsinki@poliisi.fi