Ramsinniemen pohjoisosan asemakaavan luonnosaineistoa nyt esillä

Havainnekuva Merihiekan sisääntulon kohdalta.         Havainnekuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Architects

Havainnekuva Merihiekan sisääntulon kohdalta. Havainnekuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Architects

Ramsinniemen pohjoisosan asemakaavan luonnosaineistoa on nyt esillä. Alueen rakennetuille kiinteistöille on määritetty uusi käyttötarkoitus palvelurakennusten korttelialueena, joka on kulttuurihistoriallisesti, paikallishistoriallisesti, rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokas (P/s).

Rakennusoikeuden määrät sekä rakennusalat ovat päivitetty kiinteistökohtaisesti nykyisten ja mahdollisten tulevien tarpeiden mukaan. Kulttuurihistoriallisesti ja arkkitehtonisesti arvokkaille rakennuksille on annettu suojelumerkinnät. Luonnonsuojelualueen rajat on päivitetty suojelualueen laajennuksen mukaisiksi.

Kaava-alueelle on laadittu suunnittelun tueksi tonttikohtaisia viitesuunnitelmia ja selvityksiä rakennushistoriasta, lepakoista ja vesihuollosta, jotka ovat nähtävillä kaavaluonnoskartan kanssa.

Ramsinniemen pohjoisosan valmisteluaineistoa (muun muassa kaavaluonnos) on esillä 23.9.–21.10.2024 Vuotalon aulassa (Mosaiikkitori 2) sekä verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat Mielipiteet valmisteluaineistosta pyydetään esittämään viimeistään 21.10.2024.

Ramsinniemen pohjoisosan kaavaa on tarkoitus esitellä ensimmäisen kerran kaupunkiympäristölautakunnalle arviolta keväällä 2025.