Vuosaaren Alko uudistuu erikoismyymäläksi

Myyjä ja asiakas Alkossa.

Myyjä opastaa asiakasta mobiililaitteen käytössä. Kuva: Alko

Vuosaaren Alko kauppakeskus Columbuksessa aukeaa perusteellisen remontin jälkeen perjantaina 30.11.

– Vuosaaren myymälä on uudistettu uuden konseptimme mukaisesti. Vuosaaresta tulee erikoismyymälä, jossa on hyvin runsas erikoiserävalikoima, joka uudistuu usealla kymmenellä tuotteella kuukausittain. Tuotteet löytyvät erikoiserähyllystä, ja neljän kuukauden jälkeen aikaisemmin saapuneet erät siirtyvät normaalin hyllyyn, mikäli niitä on jäljellä. Tuotteita tulee siis pienempiä eriä, ja ne kohdistuvat vaihtuviin teemoihin. Erikoiserävalikoima kattaa kaikki tuoteryhmät, ei ainoastaan viinejä, kertoo pääkaupunkiseudun aluepäällikkö Tatu Vanninen.

– Uudistuksen jälkeenkin Vuosaaren myymälästä löytyy noin 2000 tuotenimikettä, joista viinejä on noin 1 200. Panimotuotevaihtoehtoja on tarjolla noin 300, väkeviä 450 ja alkoholittomia 50, kertoo puolestaan palvelupäällikkö Niko Vänttinen, joka noin 24 hengen tiiminsä kanssa vastaa Vuosaaren lisäksi myös Kontulan Alkosta.

– Valikoimaa on uudistettu remontin yhteydessä, ja sitä on täydennetty erityisesti joulukauteen sopivilla juomilla, Vänttinen sanoo.

Vuosittain erikoismyymälän valikoimiin tulee noin 300 erilaista erikoiserää.

– Olemme kuunnelleet asiakkaiden toiveita. Valikoima monipuolistuu vastaamaan entistä paremmin kysyntää. Verkkokaupan kautta on lisäksi tilattavissa noin 8000 tuotetta, joille jokaisessa myymälässä on noutopiste, Vänttinen mainitsee.

Vuosaaren Alkossa on myös kiinnitetty erityistä huomiota kierrätykseen ja ympäristöasioihin. Pakkausjätteen määrää pyritään vähentämään, myös pantittomia hanapakkauksia ja viinipusseja on mahdollista kierrättää Vuosaaren Alkossa.