Osallistuvasta budjetoinnista

Helsingin kaupungilla on käynnissä osallistuva budjetointi, jossa kaikki saavat ehdottaa toimenpiteitä juuri nyt 9.12.2018 mennessä. Ehdotuksista äänestetään ensi vuonna ja parhaat toteutetaan 4,4 miljoonan euron määrärahan puitteissa.

Jarmo Nissinen esitti Vuosaari-lehdessä numero 40/2018 Rantakiventie 13:n vanhan koulurakennuksen pelastamista ja kunnostusta Pohjois-Vuosaaren asukastaloksi hyödyntäen talkoovoimia. Aiheesta on ketju myös Facebookissa. Tämä Nordsjö folkskolanakin palvellut kaunis hirsitalo on ilmeisesti vuodelta 1901 ja seissyt viime vuodet tyhjillään.

Pekka Yli-Anttila on tehnyt aiheesta osallistuvan budjettiehdotuksen, ja se on saanut tähän mennessä kaksi kannatusta nettisivullamme. Seuraavaksi tämä ja muut itäisen suurpiirin 88 ehdotusta arvioidaan: mm. ovatko ne ensinnäkin kaupungin toimivallassa, kuka olisi oikea taho tekemään ja mitä toteutus maksaisi.

Käy siis katsomassa ehdotuksia netissä sekä kannata ja kommentoi! Vielä ehdit tehdä myös omasi su 9.12. mennessä. Ja osoitehan on: omastadi.hel.fi

Pauli Saloranta
Stadiluotsi,
Kaakkoinen suurpiiri ja Vuosaari, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta