Shakkikisoissa satoja koululaisia

Koululaisia pelaamassa shakkia.

Puistopolun peruskoulun ruokala täyttyi shakinpelaajista. Kuva: Shakkiseura Aatos

Puistopolun peruskoulussa järjestettiin sunnuntaina 2.12. shakkikisat, joihin osallistui 210 koululaista. Shakin koululaistapahtuma oli suurin sitten 1980-luvun lopun. Kisassa tytöt voittivat sekä 1.-luokkalaisten sarjan (Maria Oksanen) että yläluokkalaisten sarjan (Heljä Lehtinen). Lisää kisatuloksia ja kuvia tapahtumasta löytyy Shakkiseura Aatoksen Facebook-sivuilta: facebook.com/Aatos85

Pääkaupunkiseudulla on meneillään shakkibuumi, ja shakin opettajista alkaa olla jo pulaa. Itä-Helsingissä tilanne on hyvä, koska päätoiminen shakinopettaja Antti Virtanen pitää tällä hetkellä lähes 20 koulukerhoa, joissa oppilaita on lähes 300.

Kuva: Shakkiseura Aatos