Vuosaaren oma Suomi 101 -juhla

Vuosaaren Vesipääskyjen lippuvartio liikkeellä.

Vuosaaren Vesipääskyjen lippuvartio liikkeellä.

Vuosaaren Lions Clubin järjestämä itsenäisyyspäivän Suomi 101 -juhla Puistopolun peruskoululla Punakiventiellä noudatteli aiemmilta vuosilta tutuksi tullutta kaavaa: hyvää musiikkia ja puheita, jotka loivat tilaisuuteen hyvän tunnelman.

Päivä alkoi aamulla lipunnostolla koulun pihalla. Pääjuhlan esiintyjinä iltapäivällä toimivat aiemmilta vuosilta totuttuun tapaan Helsingin Lauluveljet, Vuosaaren musiikkiopiston Näppärit-orkesteri ja Kamarikuoro Vivace. Estradille pääsivät myös Puistopolun peruskoulun 5E-luokan kuorolaiset ja Vuosaaren musiikkikoulun pianisti Matias Keränen.

Yleisön juhlaan toivotti tervetulleeksi Lions Club Vuosaaren presidentti Veli-Matti Tala ja juhlapuhujaksi oli saatu Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen, joka käsitteli puheessaan sitä, millä eväillä hyvä tulevaisuus jatkossa rakennetaan. Sellaisina Alanen piti muun muassa yhteistä tulevaisuudennäkemystä, osaamista, koulutuksen ja sivistyksen tason ylläpitämistä, sekä eriarvoistumisen ehkäisyä.

Illan juontajaparina toimivat Emma Vartiala ja Sami Lehto. Lehto valittiin myös Vuosaaren klubin Vuoden Leijonaksi. Suomen lipusta huolehtivat puolestaan tuttuun tapaan Vuosaaren Vesipääskyjen partiolaiset ja kahvituksesta Lions Ladyt.

Yleisömäärä ei yltänyt ymmärrettävästi 100-vuotisjuhlan lukemiin, mutta paikalle tulleille tarjottiin tälläkin kertaa vaikuttava, kotoisan lämminhenkinen ja päivään sopivan arvokas tunnelma. Artikkelin alla on koottuna kuvia juhlasta.

Teksti ja kuvat: Eero Honkanen

Kamarikuoro Vivace.

Kamarikuoro Vivacen tämänvuotinen esitys ”Anna iloinen olla” kertoi siirtolaisuudesta.

Puistopolun peruskoulun kuoro.

Puistopolun peruskoulun 5E-luokan kuoro esiintyi energisesti opettaja Tuomo Kovalaisen opein.

Helsingin Lauluveljet.

Vuosaaren itsenäisyyspäiväjuhlien takuuvarma esiintyjä oli tänäkin vuonna Helsingin Lauluveljet. Miehet pysyivät hyvin johtaja Julia Laineman komennossa (kuvan vasemmassa reunassa).

Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Juhlapuheen piti Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Näppärit-orkesteri.

Näppäri-orkesterin jäsenten ikähaitari on suuri!

Lippuvartio sekö Veli-Matti ja Kristiina Tala.

Vuosaaren Vesipääskyjen lippuvartio ja Vuosaaren Lions Clubin presidentti Veli-Matti Tala puolisonsa Kristiina Talan kanssa ottivat vieraat vastaan Puistopolun peruskoululla järjestettyyn juhlaan.

Näppärit-orkesteri soittaa.

Pääjuhlassa esiintynyt Vuosaaren musiikkikoulun taidokas Näppärit-orkesteri lähtee viemään vuosaarelaista musiikkiosaamista kesällä Englantiin. Orkesteria johtivat juhlassa Sisko Hyvönen ja Terhi Murtoniemi.

Lions Ladyjen kahvipöytä.

Juhlan lopuksi nautittiin Lions Ladyjen kattaman kahvipöydän antimista.

Juontajia ja presidenttejä.

Tämänkin itsenäisyyspäiväjuhlan järjestelijänä ja toisena juontajana toiminut Sami Lehto (keskellä) valittiin Vuosaaren klubin Vuoden Leijonaksi. Tunnustuksen jakoi klubin edellinen presidentti Jouni Kovero (oikealla). Vasemmalla juhlan tervehdyspuheen pitänyt nykyinen presidentti Veli-Matti Tala.