Avoin kirje HSL:n suunnittelijoille

Tänä vuonna on menossa Helsingin joukkoliikenteessä isot vyöhykeuudistukset ja paljon linjaston muutoksia. Koska me saamme nämä Vuosaaren sisäiset linjastot palvelemaan senioreita ja muita alueen asukkaita sen kustannuksen mukaisesti, jonka me maksamme lipuistamme?

Uusi vyöhykejako nostaa meidän sisäisiä matkoja melkoisesti, mutta emme saa mitään sen edestä. Seutulinja 560 ei palvele meitä vuosaarelaisia, etenkään senioreita, ja palvelulinjat eivät kulje iltaisin tai viikonloppuisin. On useita alueita, joista liikennettä on vain arkipäivinä rajoitetusti, mutta muulloin niihin tai niistä ei pääse kuin omalla autollaan. Se ei ole kaikille mahdollista eikä kaupungin omankaan tavoitteen mukaista, kun yritetään vähentää yksityisautoilua.

Pitääkö meidän tehdä samoin kuin Vuosaaren alkuaikoina, jolloin Asuntosäästäjät itse toteutti suurimman osan alueen palveluista?

Palveluita kaivaten Juhani Greinert