Mtvuutiset.fi: 10 vuotta vankeutta tuttaviensa polttamista yrittäneelle

Mtvuutiset.fi uutisoi 6.1.2019, että parikymppinen mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa kolmesta murhan yrityksestä, jotka tapahtuivat Vuosaaren Kalkkihiekantiellä sijaitsevassa kerrostalossa 23.9.2018.

Mies oli mennyt yöllä kello 23 aikaan tuttaviensa asunnolle, jossa oli syntynyt riitaa. Humalainen vieras oli aggressiivinen, ja muut asunnossa olleet kehottivat häntä poistumaan viidennen kerroksen huoneistosta.

Oikeuden selvitysten mukaan paikalta poistunut mies palasi tuttaviensa rappuun kello 4.30 aikoihin. Mukanaan hänellä oli bensakanisteri ja koira. Vihainen mies sytytti bensalla tuttaviensa asunnon oven palamaan. Sisällä asunnossa yksi henkilö heräsi ääniin ja savuun, sytyttäjä puolestaan tunkeutui asuntoon tässä vaiheessa. Mies riehui hetken asunnossa ja usutti koiraansa muiden ihmisten kimppuun.

Tuomitun henkilön, joka kiisti sytyttämisen oikeudessa, vaatteista löydettiin teknisiä todisteita, jotka olivat ratkaisevassa osassa käräjillä. Lisäksi hänen asunnostaan löydettiin tulipalon sytyttämisessä käytettyjä välineitä.

Oikeuden päätöksen todettiin, että teko oli erityisen julma, sillä se esimerkiksi kohdistui nukkuviin henkilöihin. Tulipalon sytyttäminen aiheutti myös vakavaa yleistä vaaraa lähes kolmenkymmenen asunnon rapussa. Tulipalon sytyttämistä tuli tuomio tuhotyöstä, ja miehen riehuminen teon jälkeen poliisin putkatiloissa katsottiin puolestaan vahingonteoksi. Mies sai tuomion muistakin rikoksista. Vangittuna ollut tuomittu vietiin heti suorittamaan vankeusrangaistustaan.