Kallvikinniementien kunnostus jatkuu

Karttakuva Kallvikinniemestä.

Katutyö jatkuu Leppäniementien ja kääntöpaikan osuudella.

Helsingin kaupunki jatkaa Vuosaaressa Kallvikinniementien kunnostusta. Työ alkoi jo viime vuonna, jolloin kunnostettiin osuus Meri-Rastilan tieltä Leppäniementielle. Nyt katutyö tehdään loppuosuudelle Leppäniementieltä tien päättävään kääntöpaikkaan saakka.

Ennen katurakentamisen aloitusta joudutaan kaatamaan puita tammikuussa. Katutyöt alkavat myöhemmin keväällä, ja ne valmistuvat loppukesästä tai syksyllä.

Kallvikinniementien varrelle rakennetaan autoille kohtaamispaikkoja liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja piennarten kulumisen vähentämiseksi. Kohtaamispaikat rakennetaan kohtiin, joissa maasto on jo kulunut pientareelle väistämisestä. Katualueen leveys pysyy pääosin ennallaan.

Lisäksi kadun valaistus uusitaan uudenaikaisilla led-valaisimilla, joissa on häikäisysuoja. Suojan ansiosta valo ei häiritse alueen lepakoita. Työt valmistuvat tämän vuoden lopussa. Rakennustyöt toteuttaa Helsingin rakentamispalvelu Stara.