Yhteispelillä se sujuu

Viime aikoina media, erityisesti sosiaalinen media, on täyttynyt maahanmuuttovastaisesta puheesta. Haluan tasapainottaa tätä uutisointia kertomalla yhdestä sattumuksesta.

Perjantaina 18.1. kello oli noin 10.30 aamupäivällä. Odotin bussia Vedenottamontien pysäkillä. Farmariauto oli jäänyt pohjastaan kiinni jalkakäytävän lumiseen katukiveykseen; etupyörät sutivat tyhjää. Kulkuneuvon perä oli osittain tiellä niin, että takaa tulevat joutuivat ohittamaan vastaantulevien kaistalta.

Kun alkoi näyttää siltä, että auton ajaja ei kulkupeliään omin avuin saisi liikkeelle, ensimmäisinä apuun tulivat – ilman erillistä pyyntöä – maahanmuuttajat. He työnsivät autoa ja lapioivat lunta pois. Vähitellen meitä oli auttamassa melkoinen porukka, kaikilla yhteisenä tavoitteena saada kanssaihminen pois kiipelistä. Kun bussi saapui eikä voinut ohittaa, tuli myös kuljettaja matkustajineen apuun. Lopulta auto irtosi ja bussi pääsi pysäkille.

Toivonkin, että kaiken maahanmuuttoon liittyvän negatiivisen kirjoittelun ohella myös nämä toisenlaiset kokemukset saavat palstatilaa, ja ettei yksittäistapausten perusteella leimattaisi koko ryhmää. Perjantaina koin, mitä on yhteistyö parhaimmillaan – me vuosaarelaiset osaamme tiimipelin kyllä. Jatketaan sitä vastaisuudessakin!

”Ilolla vuosaarelainen”