Mustavuoren pysäköinnistä

Kummallista, että Mustavuoren parkkipaikkaongelmaa entisen kaatopaikantien luona ei saada millään ratkaistua. Nyt kuntotelineiden luona on pieni, ruuhka-aikaan täysin riittämätön parkkipaikka noin 20 autolle. Kaatopaikan tien varteen autonsa jättäviä odottaa hiihtolenkin jälkeen ikävä yllätys: parkkisakko tuulilasissa.

Entisellä kaatopaikkatiellä on ajokieltomerkit, samoin jossakin pieni kyltti, jossa sanotaan, että se on pelastustie. Kyltti on tosi huomaamaton.

Mustavuoressa on päivittäin satoja hiihtäjiä, parhaimpina viikonloppupäivinä varmaankin luku liikkuu tuhansissa. Eikä kaupunki pysty järjestämään edes tyydyttäviä pysäköintimahdollisuuksia.

Tien toiselle reunalle mahtuisi vallan hyvin autorivistö, ja se ei mitenkään häiritsisi tien kuorma-autoliikennettä hälytysajoneuvoliikenteestä puhumattakaan.

Onko niin, että kaupunki ei halua tehdä paikalle edes väliaikaisena ratkaisuna lisää parkkitilaa, sillä alueelle tullaan tulevaisuudessa rakentamaan kerrostaloalue? Vuosaaren huipun juurelle on ilmeisesti tulossa joskus isompi parkkialue, mutta se ei ratkaise tätä ongelmaa. Mustavuoren valtava käyttäjäjoukko tulee paikalle pääosin muualta kuin Vuosaaresta ja omilla autoilla.

Kyse taitaa olla hyvästä tahdosta, jota ei Helsingissä tunnu löytyvän. Sakkotulot ovat tärkeämpiä kuin veronmaksajien tyytyväisyys. Ja terveys.

Miksi asiaa ei saada kuntoon? Löytyykö Staralta tai Helsingin kaupungilta ketään vastaamaan tähän?

Hiihtoraivoa parkkipaikalla, ei ladulla