Itä-Helsingin luontoa on varjeltava

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaina 26.2. MajaMaja Oy:n mökkikylävarausta Vuosaaren Nuottasaareen. Yrityksen tavoitteena on testata uudenlaista majoituspalvelua, jossa painotetaan omavaraisuutta ja merellistä matkailua.

Pidämme MajaMajan konseptia tervetulleena avauksena ja toivomme, että Helsingissä päästään kokeilemaan saaristomatkailuun perustuvaa majoitustoimintaa. Nyt esitetty paikka Vuosaaren Nuottasaaressa ei kuitenkaan ole paras mahdollinen vaihtoehto.

Nuottasaari sijaitsee itähelsinkiläisten suosiman, upean Uutelan ulkoilualueen eteläpuolella. Nyt esitetyssä hakemuksessa saarelle olisi tarkoitus sijoittaa jopa 30 mökkiä sekä sauna- ja ravintolapalveluja. Mökkitarjonta mahdollistaisi samanaikaisesti 120 hengen majoittumisen pienellä saarella.

On selvää, että Nuottasaaren mökkikylän myötä Uutelan ulkoilualueen kuormitus lisääntyisi merkittävästi majoittujien läpiajo- ja saaren huoltoliikenteen takia. Uutelan luonnon, palstaviljelyn ja alueen kestävän virkistyskäytön vaalimiseksi emme voi kannattaa Nuottasaareen suunniteltua mökkikylähanketta. Toivomme, että hankkeelle löydetään toinen sijainti Helsingistä.

Eveliina Heinäluoma
Jape Lovén