Matti Lipposesta vuoden vuosaarelainen 2018

Vuoden vuosaarelainen 2018.

Kuvassa vasemmalta Vuosaari-Säätiön Pertti Tossavainen, palkitut Matti Lipponen ja Liisa Winberg sekä Vuosaari-Säätiön Heikki Hurtta. Kuva: Eero Honkanen

FM Matti Liponen valittiin vuoden 2018 vuosaarelaiseksi maanantaina 11.3. Vuotalon kahvila Pokkarissa järjestetyssä tilaisuudessa. Lipponen tunnetaan Vuosaaren kaavoitusasioiden asiantuntijana ja historioitsijana, joka on muun muassa kirjoittanut Rastilan kartanosta ja Rastbölen tilasta kertovan kirjan.

Vuosaari-Säätiö palkitsi kunniamaininnalla rehtori Liisa Winbergin, joka toimii Vuosaari-toimikunnan puheenjohtajana. Hän on myös Vuosaaren musiikkikoulun rehtori.

Maanantaina 11.3. pidetyssä palkitsemistilaisuudessa, jossa valittiin vuoden vuosaarelainen 2018, puhunut Vuosaari-Säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Pertti Tossavainen totesi palkituista esimerkiksi seuraavaa:

Matti Lipponen

Matti Lipponen

”Kehittyvä ja toimiva kaupunginosa tarvitsee aktiivisia toimijoita, jotka tekevät omalla työllään tutuksi asuinaluettaan sekä auttavat päätöksentekijöitä alueen kehittämisessä ja suojelemissa.

FM Matti Lipponen on hyvä esimerkki tästä. Matti Lipponen on toiminut pitkään Vuosaari-Seurassa sekä Vuosaari-toimikunnassa. Hän on toiminut aktiivisena kaavoitus- ja kunnallisteknisten lausuntojen ja kannanottojen laatijana. Pelkkä räksyttäminen tai nimbyily ei vie asioita eteenpäin. Lausuntojen on hyvä olla ratkaisukeskeisiä ja uusia näkökulmia tuovia. Matti tuntee hyvin Itä-Helsingin ja Vuosaaren historian, ja hän on kirjoittanut sekä luennoinut aiheesta. Esimerkiksi Matti on kirjoittanut kirjan Rästböle – maiseman historiaa Vuosaaressa. Matti on tehnyt monia kävelyretkiopastuksia Vuosaaren sekä lähialueiden historiaan liittyen. Hän on hyvin verkottunut ja hänet tunnetaan Vuosaareen liittyvissä asioissa.

Matti pohtii muiden vuosaarelaisten toimijoiden kanssa, kuten esimerkiksi Vuosaari-Seuran, Vuosaari-Säätiön ja Vuosaari-toimikunnan, asuinalueen kehittämistä ja luo hyviä edellytyksiä Vuosaaren vahvan kotiseutuidentiteetin syntymiselle.

Muun muassa näistä syistä johtuen Vuosaari-Säätiö on päättänyt valita Matti Lipposen vuoden 2018 vuosaarelaiseksi.”

Liisa Winberg

Liisa Winberg.

”Liisa Winberg on suorittanut musiikinopettajan tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Hän on toiminut musiikkialan eri tehtävissä vuodesta 1965 alkaen. Liisa on Vuosaaren musiikkikoulun rehtori. Tämän lisäksi on toiminut kuuden vuoden ajan Vuosaari-toimikunnan puheenjohtajana sekä muutoinkin osallistunut aktiivisesti erilaisten tapahtumien järjestämiseen Vuosaaressa. Hänen sydäntään lähellä on erityisesti huoli siitä, että itähelsinkiläiset nuoret eivät saa samalla tavalla yhteiskunnan tukemia musiikki- ja kulttuuripalveluja kuin joidenkin muiden helsinkiläisten kaupunginosien nuoret.

Muun muassa näistä syistä johtuen Vuosaari-Säätiö on päättänyt antaa Liisa Winbergille vuoden 2018 kunniamaininnan erinomaisesta työstä vuosaarelaisten hyväksi.”