Ilmaiskonsertti Stadivaarirock Rastilan kartanolla

Stadivaarirock.

Stadivaarirock järjestetään nyt ensi kertaa Vuosaaressa, Rastilan leirintäalueella sijaitsevassa Rastilan kartanossa. Kuvassa jamitellaan kesällä 2017 Café Pirittassa Tokoinrannassa. Kuva: Aki Schadewitz

Ilmaiskonsertti Stadivaarirock järjestetään jo kymmenettä kertaa ja ensimmäistä kertaa Vuosaaressa Rastilan kartanolla (Karavaanikatu 4) lauantaina 10.8.2019 kello 15–19. Konsertin taustalla on Back to the Sixties edistämisyhdistys ry (BTS) sekä Rastilan Kartanossa toimiva Café Monami. Konsertissa Café Monamin terassin lavalle nousee neljä yhdistyksen omaa, alkuperäistä 1960-luvun bändiä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Café Monami myy juotavaa ja pikkupurtavaa. Tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi 60-luvun musiikin ystävät vauvasta vaariin.

Stadivaarirockin bändit esiintyvät seuraavassa järjestyksessä:
– klo 15 Topmost
– klo 16 The First
– klo 17 The Esquires & Jussi Raittinen
– klo 18 The Sounds.

Topmost

The Topmost.

The Topmost. Kuva: Aki Schadewitz

Topmost on tänä vuonna kiertänyt Etelä-Suomessa loppuunmyydyille saleille juhlien 55-vuotista taivaltaan. Bändin jäsenet ovat 60-lukulaisille tuttuja Gugi Kokljuschkin, Harri Saksala, Holle Holopainen, Kisu Jernström, Eero Lupari ja nuorempaa sukupolvea edustava Tommi Lindell. Jokainen heistä on luonut vuosien saatossa omaa uraa musiikin parissa ja kuten Kisu uudessa kirjassaan kertoo: ”Topmost on nuoruuden ystävyyteen yhdistävä juttu heille kaikille”.

The First

The First.

The First. Kuva: Aki Schadewitz

The First on taitava bilebändi, joka vielä kiertää aktiivisesti keikoilla. Alkuperäisten Lefa Kiviharjun ja Suntsi Järvisen lisäksi bändissä soittaa Pekka Paukku ja vuosaarelaisten oma huippukitaristi Valtsu Stefanov. Bändi kajauttaa ilmoille kaikille tuttuja The Beatlesin, The Holliesin ja The Searchersin laulusävelmiä. Pojilta sujuu aitoon 60-luvun tyyliin mainiosti moniääninen stemmalaulu.

The Esquires & Jussi Raittinen

The Esquires & Jussi Raittinen.

The Esquires & Jussi Raittinen. Kuva: Aki Schadewitz

The Esquires & Jussi Raittinen on Suomen yksi vanhimpia alkuperäisiä rautalankabändejä. Se levytti aikoinaan kappaleen ”Juokse sinä humma”. Kehityksen myötä bändi tunnetaan erinomaisena laulubändinä, joka levytti esimerkiksi Beatles sävelmiä suomeksi. Mukana bändissä on ”vahvistuksena” perustajajäsen ja rokkistara Jussi Raittinen. Muut bändissä ovat Caccu Karjalainen sekä nuoremmat Jomi Vaaltola ja Jarmo Hynninen.

The Sounds

The Sounds.

The Sounds. Kuva: Aki Schadewitz

The Sounds on legendaarinen 60-luvun rautalankabändi, jonka alkuperäinen basisti Peter Ekman kokosi uudelleen vuonna 2011. Ajan myötä alkuperäisjäsenet ovat antaneet tilaa nuoremmille soittajille: Jan Erik Saine (kitara) ja Jomme Kettunen (rummut). Mukana on myös ikinuori Ave Lönnfors, joka osaltaan monipuolistaa ohjelmistoa laulamalla muun muassa Cliff Richardsin biisejä. The Sounds yhtyeen ”Emma” on kappale, jota ilman ei tämäkään Stadivaarin yleisö jää.

Markku ”Mape” Veijalainen

Markku ”Mape” Veijalainen on todella rakastettu vakiojuontaja ja BTS-yhdistyksen kunniajäsen. Mape on 60-luvun nuorten sukupolville se henkilö, joka avasi 60-luvun musiikin maailman suurelle yleisölle radion Pop-sävel- ja television Ohimennen-ohjelmissa. Mape nauttii saadessaan BTS-tilaisuuksissa paluusta 60-luvun tunnelmiin.

Back to the Sixties edistämisyhdistys ry (BTS)

BTS-yhdistyksen toiminta perustuu sixties-musiikin vaalimiseen ja esittämiseen mahdollisimman alkuperäisessä muodossa sekä alkuperäisten esittäjien avulla. Nostalgia on tuon ikäpolven energiaa lisäävä ”buustaus”. Musiikin myötä ystävät tapaavat ja muistelevat, ikä ei tunnu missään, nuoruustunteet nousevat kivasti pintaan ja saavat koko kropan liikkeelle. 60-luvun musa on ihan parasta hoivaa keholle ja mielelle. Lisätietoa yhdistyksestä ja sen bändeistä löytyy nettisivuilta backtothesixties.fi

Rastilan kartanolla ei ole yleisöpysäköintiä, ei myöskään Rastilan leirintäalueella. Auto tulee siis jättää kotiin tai Rastilan leirintäalueen alueen ulkopuolelle. Esimerkiksi jalan, polkupyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla pelipaikoille pääsee todella näppärästi: Rastilan metroasemalta kävelee muutamassa minuutissa kartanolle.

Stadivaarirock Vuosaaren Rastilan kartanolla (Karavaanikatu 4) lauantaina 10.8.2019 kello 15–19. Stadivaarirock-tapahtuma Facebookissa.