Kuntoportaat sittenkin tulevaisuudessa Vuosaarenhuipulle?

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan 3.9. uudelleen Helsingin kuntoporrasohjelmaa, joka sisältää kuntoportaiden rakennussuunnitelmat tuleville vuosille. Ohjelmaan on merkitty myös Vuosaaren Vanttikalliolle suunnitellut portaat, jotka ajoittuisivat vuosivälille 2026–2030. Niiden kustannusarvio olisi 160 000 euroa. Portaat ovat puurakenteiset, eikä niillä ole talvikunnossapitoa.

Lautakunnan vuosaarelaisjäsen Nuutti Hyttisen (ps.) toimesta asia oli jätetty pöydälle edellisessä kokouksessa 27.8. Asiaa siis käsiteltiin uudelleen 3.9. lautakunnan kokouksessa, jossa hyväksyttiin vuosaarelaisvaltuutettu Nuutti Hyttisen ja Jape Lovénin (sd.) vastaehdotus yksimielisesti. Vastaehdotuksen sanottiin: ”Lautakunta hyväksyy esityksen sillä lisäyksellä, että Vuosaaren kuntoportaiden osalta sijainnista päätettäisiin, kun asia tulee ajankohtaiseksi. Tämän lisäksi jatkosuunnittelussa Vuosaarenhuippu on ensisijainen sijaintipaikka kuntoportaille Vuosaaressa.”