Helsingin Shukokaille mitaleja SM-kisoissa

Vuosaaren Urheilutalolla harjoitteleva Helsingin Shukokai Karate Ry on perustettu vuonna 1987.

Lauantaina 21.9. Järvenpäässä pidetyissä shukokai karaten SM-kisoissa Helsingin Shukokain karatekat menestyivät hyvin. Helsinkiläiset voittivat kisoissa kolme kultaa, kaksi hopeaa ja neljä pronssia.

Naisten kata-sarjan voitti laukaalainen Tiia-Liina Aavisto ja toiseksi sijoittui Camilla Bruun Helsingistä. Helsinkiä edustava vielä juniori-ikäinen Laura Purhonen osallistui ensimmäistä kertaa aikuisten kilpailuihin ja kovatasoisessa kata-kilpailussa Laura voitti hienosti pronssia.

Miesten kata-sarjan voitti niin ikään laukaalainen Niko Koivisto ja toiseksi sijoittui kotkalainen Eelis Aalto. Miesten kata-kilpailu oli myös kovatasoinen jossa helsinkiläinen Eetu Hellberg voitti pronssia. Sarjassa kilpaili myös Helsinkiä edustanut Juuso Hellberg, joka sijoittui viidenneksi.

Naisten kumiten (ottelu) kevyen sarjan finaalissa kohtasivat naisten sarjan kata-finalistit Tiia-Liina Aavisto ja Camilla Bruun. Kovatasoisen finaalin voitti lopulta helsinkiläinen Camilla Bruun. Sarjassa kilpaili myös Laura Purhonen, joka ennakkoluulottomasti haastoi kokeneemmat ottelijat jääden niukasti mitalisijojen ulkopuolelle.

Kumiten miesten kevyessä sarjassa ottelivat helsinkiläiset Joel Oksa ja Eetu Hellberg jääden ilman mitaleita tällä kertaa. Sarjan finaalissa kohtasivat miesten kata-sarjan finalistit Eelis Aalto ja Niko Koivisto, jonka Eelis Aalto voitti selvästi.

Kumiten miesten keski-raskaassa sarjassa Nikita Zhdan otteli erinomaisesti ja voitti kovatasoisessa sarjassa Helsingille kultaa. Samassa sarjassa ottelivat helsinkiläiset Juuso Hellberg ja Anton Rahikainen. Juuso loukkaantui heti ensimmäisessä ottelussaan ja joutui jättämään kilpailun kesken. Anton otteli hyvin jääden niukasti mitalisijojen ulkopuolelle.

Veteraani-sarjoissa Helsingille tuli myös menestystä. Miesten +40v-kata-sarjassa Pentti Bruun voitti Helsingille pronssia ja kumiten +40v -kevyessä sarjassa Pentti voitti kultaa. Miesten kata-sarjassa kilpaili myös Ilpo Rautio. Naisten +40v-kumite-sarjassa Tiina Efrati voitti pronssia. Miesten kumiten +40v -raskaassa sarjassa Harri Björk hävisi finaalin niukasti Vantaan Jarkko Lehtamolle.

Teksti: Harri Björk