Taiteilijatalon Kaamosfestivaali on viikko täynnä monipuolista ohjelmaa

Eilisen jälkeen -esitys maanantaina 11.11. Kuva: Marko Mäkinen

Eilisen jälkeen -esitys maanantaina 11.11. Kuva: Marko Mäkinen

Vuosaaren taiteilijatalon Villa Lill Kallvikissa, Juhannusruusunkuja 5, vietetään Kaamosfestivaalia 11.–17.11. Lippuja tilaisuuksiin saa ovelta tuntia ennen esitystä. Lippuja voi myös varata etukäteen sähköpostiosoitteesta taiteen.vuoksi450@gmail.com Lippujen lunastus tehdään 30 minuuttia ennen esitystä.

Ohjelma

Maanantaina 11.11. klo 19.00 (5 €) Eilisen jälkeen. Koreografia: Alpo Aaltokoski, tanssi: Tuovi Rantanen, musiikki: Giya Kancheli, pukusuunnittelu: Anna Pérez. Flamencotanssija Anna Palmiolle tehty soolokoreografia Eilisen jälkeen matkaa itseen ja menneeseen, nykyhetkestä kohti tulevaa ja muistuttaa toivon kannattelevan elämäämme. Säveltäjä Giya Kancheli kuoli 2. lokakuuta 2019. Teos on omistettu hänen muistolleen. Illan päätteeksi esiintyy irakilais-suomalainen Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallio.

Tiistaina 12.11. klo 19.00 (vapaa pääsy) Elena Näsänen: Ekologisen elokuvan jäljillä – lyhytelokuvia pyöräilymatkan päästä ja kauempaa. Elena Näsänen esittää Vuosaaressa ja meren toisella puolen kuvattuja lyhytelokuviaan ja videoteoksiaan. Lopuksi keskustelua.

Keskiviikkona 13.11. klo 19.00 (5 €) Anna Mari Räsänen. Katsauksia ja runokuvia / Runokirja Risukko. Alepala. Runo- ja musiikkiesitys. Runoilija Sanna Karlström ja muusikko Janne Lastumäki muotoilevat lähikaupan kokoisen kosmoksen, jossa asiakasomistaja kamppailee eri elämänvaiheissa. Ääniesityksen runot ovat Karlströmin Alepala-runokokoelmasta (Otava 2019). Sanon silti. Helena Anhavan runoja ja proosaa. Esiintyjät Kaija Kangas, Eeva Litmanen, musiikki Juhani Hapuli, ohjaus Eriikka Magnusson.

Torstaina 14.11. klo 19.00 (vapaa pääsy) elokuva Hiljaisuus (ohjaus Sakari Kirjavainen), 112 min. Elokuvan lumon synty – leikkaaja Jukka Nykänen.

Perjantaina 15.11. klo 19.00 (5 €) Iina Terhon elokuva Full of Love – Pakomatka pakastimesta ja Frank Doggensteinin burleskiesitys. Iina Terhon elokuva kertoo burleskista ja oman voiman löytämisestä. Se oli Jussi-ehdokkaana vuoden 2018 parhaaksi dokumenttielokuvaksi. Frank Doggenstein on Suomi-burleskin pioneeri. Hän oli myös aikanaan kotimaan ensimmäinen miesesiintyjä. Frankilta näemme elokuvan jälkeen hänen numeronsa ”Ahti”. Salsa de Satanás. Radio y television SALSA DE SATANÁS 68.9Mhz. Burleskipitoinen suora lähetys Villa Lill Kallvikin studioilta. Juontajina Ines Kakkonen, Jouni Ruuth ja Pentti Luomakangas. Sisältää mahdollisesti yllätysesiintyjän tai sitten ei.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Stillkuva -The Spell- Elena Näsänen.

Elena Näsäsen stillkuva The Spell. Tiistaina 12.11. Elena Näsänen esittää Vuosaaressa ja meren toisella puolen kuvattuja lyhytelokuviaan ja videoteoksiaan. Lopuksi keskustelua.

Lauantaina 16.11. klo 17.00 (5 €) Pepe Rusanen. Kaunista musiikkia elämästä kitaran, klarinetin ja pehmeän äänen säestämänä. Pekka Sassi The Colour of Other 3. Abstrakti lyhytelokuva live-säestyksellä. Moving Colours on minimalistinen videoteos, jossa abstraktit, eri muotoiset väripinnat liikkuvat hitaasti luoden uusia tiloja ja avaruuksia.

Hannu Salama ja Vapaat radikaalit. Hepa Halme, Matti Riikonen, Arttu Tolonen, Tapani Varis. Hannu Salama ja Hepa Halme ovat tehneet yhteistyötä seitsemän vuoden ajan, minkä tuloksena on ilmestynyt kaksi kirjallista äänilevyä Prospektrum 2013 ja Auringonnousun talosta helvetin kuuseen 2015. Konsertissa esitetään uutta materiaalia ensi vuoden alussa ilmestyvältä levyltä Sanat ja teot ennen ja nyt.

Olento Orchestral. Tellervo Kalleinen, Kaisa Salmi, Outi Vuoriranta, Pentti Luomakangas. Olento Orchestral -yhtye kurottaa kohti valoa, mutta päätyy elämän harmaille alueille – juurevien sävelten, kaukaisten rytmien ja kummallisten sanoitusten siivittämänä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Sanna Karlströmin ja Janne Lastumäen Alepala. Kuva: Leena Havukainen af Hällström

Sanna Karlströmin ja Janne Lastumäen Alepala keskiviikkona 13.11. Kuva: Leena Havukainen af Hällström

Sunnuntaina 17.11. klo 11.00- 16.00 (vapaa pääsy) Taidebasaari. Taiteilijatalon taidemyyntitapahtuma. Taiteilijatalon taidemyyntitapahtuma ja kahvila. Tervetuloa tapaamaan Vuosaaren taiteilijatalon taiteilijoita ja tekemään ostoksia.

Sunnuntaina 17.11. klo 18.00  (5 €) Vanhan musiikin värejä – renessanssi- ja barokkimusiikkia jouluisin maustein. Duo Cecilia: Pauliina Almonkari, renessanssi- ja barokkihuilu, Heidi Äijälä, kantele. Duo Cecilia on harvinainen helmi – periodisoittimin esiintyvä huilu-kanteleyhtye. Vanhan musiikin värejä -konsertissa nautitaan renessanssin ja barokin sävelistä sekä ripauksesta joulun tunnelmaa vanhojen huilujen ja kanteleiden ainutlaatuisessa sointimaailmassa.

Kaamosfestivaalin järjestää Taiteen Vuoksi ry. Tapahtumaa ovat tukeneet Helsingin kaupunki ja Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalosäätiö. Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/events/682290482174423/