Apteekki Kompassi avasi Columbuksessa

Apteekki Kompassi avasi ovensa kauppakeskus Columbuksen Ankkuritasolla torstaina 2.5. Liukuportaiden alapäässä, K-Supermarketin vieressä sijaitseva apteekki on ilmeeltään valoisa ja avara ja sen suunnittelussa on otettu huomioon toiminnallisuus sekä selkeys. Asiointi sujuu hyvin  myös apuvälineillä ja vaikka ostoskärryillä.

– Tavoitteena on, että asiakkaan on helppo hahmottaa jo ovelta, missä tuotteet ja palvelut sijaitsevat myymälässä, Apteekki Kompassin apteekkari Juuso Paloranta sanoo.

Palorannan mukaan suunnittelussa otettiin huomioon myös viihtyisyys: vaaleat ja siniset sävyt ovat saaneet inspiraationsa merestä. Apteekin sisustusta täydentää myös suuri akvaario, jonne ammattilainen on rakentanut merimaailman.

– Olisi tärkeää, että jokainen asiakas saisi hyvää ja asiantuntevaa palvelua sekä laajan ja palvelevan tuotevalikoiman. Hyvä ja kiireetön ilmapiiri ovat tämän apteekin keskiössä, Paloranta tähdentää.

Kompassissa työskentelee kaikkinensa noin kymmenen työntekijää, joista osa farmaseutteja ja osa lääketeknikoita apteekkarin lisäksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Juuso Paloranta on Apteekki Kompassin apteekkari.

Juuso Paloranta on Apteekki Kompassin apteekkari.

Apteekkari Juuso Paloranta, 36, on kolmen tytön isä ja kotoisin Pohjanmaalta. Viimeiset 16 vuotta hän on asunut Itä- ja Koillis-Helsingissä.

– Olen toiminut muun muassa Itäkeskuksen apteekissa proviisorina ja Järvenpäässä apteekki-proviisorina. Sivutoimisesti olen toiminut yrittäjänä apteekkialan markkinoinnin parissa, Paloranta kertoo.

Palorannalle myönnettiin vuoden 2023 lopussa apteekkilupa Helsinkiin.

– Kartoituksen jälkeen päädyin Vuosaareen, väkiluvultaan Suomen suurimpaan lähiöön, joka on minulle entuudestaan tuttua seutua. Liikenneyhteydet Columbukseen ovat hyvät, lisäksi Vuosaari on edelleen kasvava ja kehittyvä alue. K-Supermarketin päivittyminen K-Citymarketiksi loppuvuodesta 2024 oli ohjaava tekijä sijoittua Columbuksen Ankkuritasolle, Paloranta avaa taustakartoitusta.

Paloranta kertoo, että Suomessa on jokaista apteekkia kohden noin 7 000 asukasta. Vuosaaressa apteekkeja oli ennestään kaksi, jolloin kolmen apteekin jälkeenkin asiakkaita apteekkia kohden on noin 13 000–14 000.

– Avajaisissa oli mukavasti ihmisiä, ja apteekki otettiin ilolla vastaan. Ensimmäisen päivän asiakaskäynnit ylittivät odotukset, ja apteekilla asioi noin 600 asiakasta avajaispäivänä. Mainonta esimerkiksi Vuosaari-lehdessä oli selkeästi tuottanut tulosta. Erityisen paljon saimme positiivista palautetta myymälätilojen avaruudesta ja valoisuudesta, Kompassin apteekkari Juuso Paloranta summaa avajaisviikon kokemuksia.