Thainyrkkeilyn juniorimestaruuksia Vuosaareen

Ronia Martinez.

Kuvassa oikealla kultaa voittanut Ronia Martinez. Kuva: Nea Hukkanen

Lauantaina 4.5. järjestettiin Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa thainyrkkeilyn nuorten ikäkausi- sekä suomenmestaruuskilpailut. Suomenmestaruudet ratkottiin 16–17-vuotiaiden painoluokissa 60 kg, 67 kg ja 71 kg. Omista otteluistaan vuosaarelaisnuoret Ronia Martinez, 17, otti kultaa ja Roi Martinez, 16, hopeaa. Tapahtumassa käytiin yhteensä 14 ottelua.

Roi Martinez sai hopeaa.

Kuvassa vasemmalla hopeaa otellut Roi Martinez. Kuva: Petra Martinez

Mestaruuskilpailut ja nuorille suunnatun monenlaisia työpajoja sisältäneen oheistapahtuman järjesti Sport is Your Gang Finland -hanke yhteistyössä Helsingin kaupungin Nuorten palveluiden sekä Suomen Muaythai -liiton kanssa. Sport is Your Gang Finland -hankkeen on käynnistänyt Vuosaaressa asuva thainyrkkeilyn maailmanmestari Petra Martinez vuonna 2016 yhdessä lajin maajoukkuevalmentaja Petri Martinezin kanssa. Hankkeen tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus matalan kynnyksen harrastamiseen parhaassa mahdollisessa ohjauksessa. Toiminta on elämäntilanteet huomioivaa sekä kokonaisvaltaista nuorisokasvatuksellisella otteella.

Kisoista yleiskuvaa.

Kisat järjestettiin Kontulassa. Kuva: Nea Hukkanen

Tänä keväänä Vuosaaren nuorisotyöyksikön toteuttamassa Ruutibudjetin tiedonkeruussa seitsemäsluokkalaisilta nousi esiin toive thainyrkkeilyn harrastamisen mahdollisuudesta alueella. Sport is Your Gang tarttuu tähän toiveeseen yhdessä kaupungin Pulssi! -toiminnan kanssa tarjoten ensi syyskuusta lähtien mahdollisuuden lajin maksuttomaan harrastamiseen.

Lisää tietoa hankkeesta Instagramissa: sportisyourgang_finland