Tulikuuma Viikingit hurjana jääkiekossa

Kiekko on HAKI:n maalissa ja Viikingit juhlii. Kuva: E.H.

Kiekko on HAKI:n maalissa ja Viikingit juhlii. Kuva: E.H.

– Se on jätkät kuudes voitto putkeen! Nämä sanat kaikuivat Viikkareiden jääkiekon edustusjoukkueen kopissa pelaajiston suusta sunnuntaina 3.11. Aimo Mäkinen Areenalla HC Vantaata vastaan pelatun ottelun jälkeen. Perjantaina 1.11. sarvipäät olivat kaataneet Harjun Kiekon (HAKI) niin ikään kotiluolassaan. Vuosaarelaisten meno kaukalossa on ollut kerrassaan hurjaa tahmean alkukauden jälkeen.

Perjantai-illan koitoksessa leijaili jo pienoisen yllätyksen makua ilmassa, kun sarjan tyvessä majaansa pitävä HAKI johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 1–3-numeroin. Viikingit kuitenkin kokosi rivinsä ja pusersi lopulta pisteet itselleen niukoin 5–4-lukemin.

Sunnuntaina vastaan asettui sarjan tämän hetken kuumin joukkue, viimeiset seitsemän peliä voittanut HC Vantaa. Kun punanuttujen miehistöstä tippui muutama pelaaja sairastelun vuoksi pois vielä pelipäivän aamuna, niin hyvinkin siipirikkoisena lähti joukkue illan taistoon.

Lataus ja valmistautuminen olivat kuitenkin kohdillaan Viikkareiden latoessa ensimmäiseen ja toiseen erään kaksi maalia edeten näin ollen viimeiseen periodiin turvallisen tuntuisessa 4–0-johdossa. Kolmanteen erään luisteli kuitenkin sisuuntunut vantaalaisjoukkio, joka iski kolme kihausta ja tuli maalin päähän. Kesken valkopaitojen hurjan takaa-ajon pääsi Viikingit ampumaan ajassa 58.09 ratkaisevan 5–3-osuman. Tästä ei enää vieraat toipuneet, ja täysi pistepotti jäi jälleen Vuosaareen!

Lukuisten loukkaantumisten runtelema vuosaarelaismiehistö saa kreivin aikaan pienen lepo- ja kuntoutustauon, sillä seuraavan kerran joukkue pelaa vasta lauantaina 16.11. Kauniaisissa, missä vastaan asettuu sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Grankulla IFK (GrIFK).

Viikinkien jääkiekkotuloksia viikolta 46

Stadi-liiga, A
Rangers–Vuo-To 12–4

Naiset, Harrastesarja Light
Viikingit Friidut–Cats 5–0
Salamat Ladies–Viikingit Friidut 2–4

III-divisioona, lohko 1
Viikingit Akatemia–A-Rangers   5–1

E2, lohko 1a
Blues JR White 1–Viikingit Blue 10–3

E2, lohko 1b
Hunters Keltainen–Viikingit White 1–5

E2, lohko 1c
Viikingit Red–Jokerit Yellow   0–13

E1, lohko 1a
Viikingit Rudus–K-Vantaa Itä Sin 4–3

E1, lohko 1b
Viikingit Hettari–K-Kissat bearcats 2–4

E1, lohko 1c
IHK–Viikingit Uutela 12–0

D2, AAA alkusarja, lohko 1
Viikingit/R–Nikkarit Black       1–8

D2, AA alkusarja, lohko 1 alempi
Viikingit/W–Pelicans Valkoinen 12–4
Pelicans Valkoinen P-H– Viikingit/W 2–2

D2, A alkusarja, lohko 1
Haukat Musta–Viikingit/B       3–4
Viikingit/B–EVU/va 2–3

D1, AA alkusarja, lohko 1 alempi
Viikingit Ca–HJK/Black 6–8
EPS/Bla–Viikingit Ca 6–9

D1, A alkusarja, lohko 1
Viikingit ML–Jää-Tiikerit White 2–5
KJT Haukat Red–Viikingit ML 2–0

C2, AAA alkusarja, lohko 1
K-Vantaa–Viikingit/JoVi 6–6

B2-nuorten SM alkusarja
Viikingit/JoVi–OS Salamat 6–4
Viikingit/JoVi–Kärpät 4–7