Viikingeille jääkiekossa viiden pinnan viikonloppu

TuusKi–Viikingit 5–6 JA

Viikinkien miesten jääkiekon edustusjoukkue pelasi pitkästä aikaa kahden pelin viikonlopun, kun se vieraili perjantaina 6.12. Tuusulassa TuusKi:n vieraana ja sunnuntaina 8.12. Hyvinkäällä H.K.H:n vieraana.

Ensimmäinen ottelu Tuusulassa tarjosi oivan mahdollisuuden kasvojen pesuun, sillä Tuusulan ylpeys leikitteli sarja-avauksessa Viikkareiden kustannuksella 4–8-voittoon. Uusintaottelu lähtikin hallitusti etenemään, kun sarvipäät takoivat 0–2-johtolukemat taululle ensimmäisen erän aikana.

Toisessa erässä vuosaarelaiset jatkoivat hyviä otteita karaten peräti 2–5-johtoon, kunnes kotijoukkue aloitti rynnistyksensä. Viimeisen erän puolessa välissä TuusKi kampesi 5–5-tasalukemiin, joka säilyi varsinaisen peliajan loppuun asti. Jatkoajalle mentiin toiveikkaana vielä yhdestä ekstrapisteestä. Pelikellon näyttäessä aikaa 63:48 vierasjoukkueen Oskari  Soisalo rankaisi illan kolmannella maalillaan.

Viikinkimaalilla työskennellyt Janne Karvonen torjui ottelussa 46 kertaa – sekaan mahtui usea näyttävä torjunta. Vuosaareen matkasi siis kaksi pistettä, joskin täysi potti olisi ollut vielä makoisampi. Päävalmentaja Strömberg oli pääosin tyytyväinen joukkueen otteisiin, mutta muistutti kovien otteluiden jatkuvan heti sunnuntaina Hyvinkäällä.

H.K.H.–Viikingit 3–5

Hyvinkään synkässä sunnuntai-illassa vastaan asettui sarjataulukossa pisteen edellä ollut H.K.H., joka on eteläisen Rautaliigan hallitseva mestari. Vuosaarelaiset lähtivät samalla kokoonpanolla liikenteeseen tähänkin otteluun, mutta maalilla torjuntavuoroon asteli perjantaina luukkuvahtina operoinut Niko Paakkunainen. Ottelu osoittautui juuri niin tasaiseksi kuin enteillä saattoi, ja ensimmäisessä erässä nähtiinkin vain yksi maali Viikinkien toimesta.

Toinen erä oli sarvipäiltä huomattavasti heikompi, ja kotijoukkue takoi kolme maalia peräjälkeen vuosaarelaisten löysäilyn kustannuksella.

Ennen viimeistä erää päävalmentaja Strömberg tiedusteli joukkueelta, eikö jalka riitä vai mikä aiheuttaa seisoskelua ympäri kaukaloa. Ilmeisesti työmoraalin kyseenalaistaminen meni perille, sillä Viikingit vei viimeisen kaksikymppisen nimiinsä 0–4. Lopputuloksena siis 3–5-voitto. Viikinkien maalilla häärinyt Paakkunainen sai tehdä täyden iltatyön torjuessaan 45 laukausta.

Valmennus kiitti joukkuetta viimeisen erän uudesta ilmeestä, joka takasi viikonlopun peleistä viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Vuosaarelaiset ovat  tasaisessa sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä 14 pelatun ottelun  jälkeen. Viikingit pelaa 2019 vuoden puolella vielä yhden kotiottelun perjantaina 13.12., kun Klaukkalasta saapuu KHT Aimo Mäkinen Areenalle (Pallokuja 6) kello 19.20 alkavaan otteluun. Areenalle on vapaa pääsy.

Viikinkien jääkiekkotuloksia viikko 49/2019

E2
Viikingit Red–K-Tiikerit Musta 3–6
Kurra Oranssi–Viikingit Blue 2–3
Viikingit White–EPS Black 6–7
Viikingit Red–HCK Salamat sininen 1–7

E1
Jää-Ahmat White–Viikingit Uutela 19–4
Viikingit Rudus–HAKI Blue1 3–5
Kurra Oranssi–Viikingit Hettari 12–1

D2 AAA
BJR Blue 1–Viikingit/R 8–1
Viikingit/R–REDS Red 3–5

D2 A
Viikingit/B–IHK White 5–1

D1 AA
Viikingit Ca–LJK 2–12

D1 A
EKS Tytöt–Viikingit ML 1–5
HJK Orange–Viikingit ML 6–2

C2 AAA
Viikingit/JoVi–K-Espoo 3–4

C2 AA
Viikingit/W–HJK Blue 6–3

C2 A
KJT Haukat White–Viikingit/B 5–1

C-nuorten Suomi-sarja
Viikingit–HIFK White 8–3
Hunters–Viikingit 3–5

B2-nuorten SM-sarja
K-Vantaa–Viikingit/JoVi 12–2
Viikingit/JoVi–HPK 2–6

B-nuorten Suomi-sarja
K-Espoo Challenger–Viikingit Akatemia 17–2

B-nuorten Mestis
Nikkarit HyRi–Viikingit 3–4 JA

Nuorten Suomi-sarja
Viikingit–Blues Team 5–5

III-divisioona
Hawks–Viikingit Akatemia 1–11

II-divisioona
Tuuski–Viikingit 5–6 JA
H.K.H.–Viikingit 3–5