Vuosaarelaiselle Árpád Demeterille kolme kultaa taekwondon SM-kilpailuista

Keskellä Árpád Demeter, joka voitti kultaa poikien 1. danin mustien vöiden liikesarjoista, poikien erikoistekniikasta sekä poikien avoimesta liikesarjasta.

Keskellä Árpád Demeter, joka voitti kultaa poikien 1. danin mustien vöiden liikesarjoista, poikien erikoistekniikasta sekä poikien avoimesta liikesarjasta.

Árpád Demeter ja muut vuosaarelaisen Hosin Sul Taekwon-Don urheilijat kotiuttivat Tammisaaren SM-kilpailuista kaikkiaan seitsemän mitalia.

Viisi kultamitalia Itä-Helsinkiin

Tammisaaren palloiluhallissa 1.–2.2.2020 järjestetyt ITF Taekwon-Don SM-kilpailut sujuivat itähelsinkiläisittäin hienosti. Árpád Demeter, Heidi Sahlberg ja Mia Haakana toivat kisoista kaikkiaan seitsemän mitalia. Demeter ja Sahlberg ovat molemmat Suomen ITF Taekwon-Do -maajoukkueen edustajia ja kilpailleet paitsi Suomessa myös kansainvälisissä arvokilpailuissa. Sahlberg nappasi pronssia naisten 1. danin liikesarjasta.

Demeter voitti kultaa poikien 1. danin mustien vöiden liikesarjoista, poikien erikoistekniikasta sekä poikien avoimesta liikesarjasta, ollen koko kisojen neljänneksi paras yksilöurheilija.

– Olen treenannut kisoihin viime EM-kisoista lähtien noin 5–6 kertaa viikossa omassa seurassani. Lisäksi valmistautumiseen kuuluivat myös erilaiset leirit ja ulkomaankisat. Valmistautumista en kuitenkaan tehnyt itse, vaan tukenani on ollut Hosin Sulin kannustava porukka, valmentajani sekä vanhemmat, Demeter totesi.

Mia Haakana sai SM-kultaa tyttöjen alle 65-kiloisten ottelusta ja hopeaa tyttöjen erikoistekniikasta.

– Nämä SM-kisat olivat ensimmäiset kisani mustalla vyöllä, mutta olen kisannut paljon jo ennestään värivyöllä Suomessa sekä myös pari kertaa ulkomailla, sanoi Haakana, mutta antoi ymmärtää, että tulevaisuudessa voidaan odottaa vielä lisää kovia tuloksia:

– Kisat menivät mielestäni muuten hyvin, mutta erikoistekniikassa olisin pystynyt parempaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vasemmalla Mia Haakana, joka sai kultaa tyttöjen alle 65-kiloisten ottelusta ja hopeaa tyttöjen erikoistekniikasta.

Vasemmalla Mia Haakana, joka sai kultaa tyttöjen alle 65-kiloisten ottelusta ja hopeaa tyttöjen erikoistekniikasta.

Kilpailut järjestettiin kahden päivän aikana niin, että lauantain kisailtiin värivöille suunnatut Helmi Cup -kilpailut ja sunnuntaina mustien vöiden suomenmestaruuskilpailut. Kilpailuihin osallistui 180 kilpailijaa ympäri Suomea. Tammisaaren palloiluhallissa nähtiin kilpailijoita aina Rovaniemeltä Hankoon, mutta myös esimerkiksi Jyväskylästä, Oulusta, Joensuusta ja Espoosta.

Värivöiden Helmi Cupista hosinsulilaiset nappasivat yhden kultamitalin, kun Essi Korhonen voitti ylempien värivöiden tyttöjen liikesarjakultaa.

Hosin Sul Taekwon-do on Helsingin Vuosaaressa toimiva seura, joka järjestää taekwondon opetusta ja alkeiskursseja lapsille ja aikuisille.

Seura on perustettu vuonna 1994, ja se kuuluu Suomen ITF Taekwon-Do -liittoon ja kansainväliseen ITF-liittoon (International Taekwon-Do Federation).

Taekwondo on korealainen kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna jalan ja käden tie. Laji sisältää runsaasti hallittuja jalka- ja käsitekniikoita, jotka vaativat harrastajilta tuhansia toistoja, valtavasti uutteruutta sekä rutkasti kärsivällisyyttä. Harrastajilta edellytetään myös muun muassa kohteliaisuutta ja hyvää käytöstä.

Teksti: Eero Korhonen ja Inka Khanji