Ensimmäinen ruuan verkkokauppa aloittaa Vuosaaressa

K-Supermarket Vuosaaren kauppias Sasu Hamina verkkokaupan tuotelaatikko kädessään.Vieressä Konnichiwan sushikokki Lyu Jian.

K-Supermarket Vuosaaren kauppias Sasu Hamina verkkokaupan tuotelaatikko kädessään. Vieressä Konnichiwan sushikokki Lyu Jian.

Ensimmäinen Vuosaaresta operoiva ruuan verkkokauppa aloittaa toimintansa, kun kauppakeskus Columbuksessa sijaitseva K-Supermarketin myymälä starttaa verkkokaupan torstaina 19.3.

– Meiltä voi siis jatkossa pientä korvausta vastaan tilata ostokset kotiin Itä-Helsingin alueella tai myymälämme edustan parkkiruutuun, kauppias Sasu Hamina sanoo.

Verkkokaupan kautta tapahtuva ruuan ja päivittäistavaran myynti oli Suomessa vuonna 2018 noin 70 miljoonaa euroa. Se oli ainoastaan 0,4 prosenttia suomalaisen päivittäistavarakaupan 18 miljardin euron koko myynnistä. Luvut kasvavat silti kovaa tahtia vuosi vuodelta – myös esimerkiksi korona-epidemia on lisännyt ruuan verkkomyyntiä.

– Muun muassa lapsiperheet tai yksin asuvien vanhuksien toisella paikkakunnalla omaiset käyttävät verkkokauppaa sen tarjoaman ajansäästön ja kuljetuksen helppouden vuoksi, Hamina kertoo.

K-Supermarket Vuosaaren ruuan verkkokauppa tulee olemaan auki ympäri vuorokauden. Saman päivän tilausikkuna sulkeutuu kello 6 aamulla, eli ennen sitä tilatut tuotteet saa samana päivänä kello 9–11. Jos tilaus tehdään kello 6 jälkeen, ruuat toimitetaan seuraavana päivänä. Verkkokaupan toimitusikkunat ovat kello 9–11, 11–13, 17–19 ja 19–21, josta asiakas voi valita omaan arkeensa sopivimman. Verkkokauppatoimituksia suoritetaan maanantaista perjantaihin. Tuotteita voi tilata samalla hinnalla vaikka kuukaudeksi eteenpäin, ja ne kerätään aina kaupan omasta valikoimasta kaupan keräilijän toimesta – esimerkiksi hedelmät, vihannekset ja leivät ovat siis tuoreita.

Lisätietoja verkkokaupasta löytyy osoitteesta k-ruoka.fi/kauppa. Kaupaksi tulee valita K-Supermarket Vuosaari.

Ravintolasushia joka päivä

Sushitiski sijaitsee kaupan sisällä, leipomon ja Herkkutorin välissä.

Sushitiski sijaitsee kaupan sisällä, leipomon ja Herkkutorin välissä.

Vuosaaren K-Supermarket on kokenut monenlaisia uudistuksia, kun kauppias Sasu Hamina aloitti myymälän ruorissa heinäkuussa 2019. Esimerkiksi 7 000 tuotteen hintaa on laskettu tänä aikana, ja myymälässä aloitti kahden sushikokin pyörittämä sushibuffet maaliskuun alussa. Yli 50 erilaisen sushin tekemisestä vastaavat Suomen vanhimman sushibuffetravintola Konnichiwan kaksi kokkia. Viikon jokaisena päivänä kokit tekevät sushia Herkkutorin vieressä sijaitsevalle linjastolle. Uudistuksen myötä kaupan kahvila siirtyi kassojen läheisyyteen.

– Tavoitteenamme on olla paikka, josta saa Itä-Helsingin parasta sushia, Sasu Hamina linjaa.

Sushibuffetissa on otettu todella tarkkaan huomioon terveysseikat, jokaisella asiakkaalla on omat ottimet, jotka laitetaan pois sushien poimimisen jälkeen. Koronavirustilanteen vuoksi kokit pakkaavat tällä hetkellä sushit valmiiksi pakettiin. Myyjät siivoavat muutenkin koko ajan sushitiskiä, eikä siinä saa olla ruokaa neljää tuntia pidempään. Kauppiaan mukaan vielä kertaakaan tuo neljän tunnin raja ei ole ylittynyt, joten sushi on tehnyt kauppansa.

Sushia saa tällä hetkellä maanantaista lauantaihin kello 10–19 ja sunnuntaisin 11–19. Buffetin aukioloissa otetaan asiakastoiveet huomioon, kuten esimerkiksi kaupan tuotevalikoimissakin.

Teksti ja kuvat: Antti Honkanen