Helander-koti sai lahjoituksena pisaravisiirejä

Kuvassa vasemmalla Vuoapteekin Minna Pappila ja oikealla Vuosaaren Helander-kodin Marja Vaitinen 29.4.

Kuvassa vasemmalla Vuoapteekin Minna Pappila ja oikealla Vuosaaren Helander-kodin Marja Vaitinen 29.4.

Korona-pandemia on muuttanut Vuosaaren uuden apteekin, Vuoapteekin arkea. Apteekkari kuljettaa tilauksia asiakkaille kotiin, jotta asiakkaiden ei tarvitse lähteä ulos.  Haluttiin myös suojata apteekkiin tulevia asiakkaita ja henkilökuntaa tartunnan saannilta ja levittämiseltä.

– Tilasin henkilökunnalle suojaimia kotimaiselta toimittajalta, mutta osoittautuikin, että suojaimet eivät sovellu näyttöpäätetyöskentelyyn. Pohdittuani ääneen, mitä tarpeettomilla suojilla tekisin, farmaseutti tokaisi: ”Lahjoita ne hoitotyötä tekeville”, apteekkari Minna Pappila kertoi.

Minna Pappila otti yhteyttä Vuosaaren Lions Club Soihtuihin ja pyysi apua oikean lahjoituskohteen löytämiseksi. Päätimme lahjoittaa suojaimia Helander-kotiin, kun Marja Vaitinen, palvelutalon johtaja oli varmistanut, että suojaimet soveltuvat heille.

Lions Club Helsinki/Soihdut on tehnyt monta vuotta yhteistyötä Vuosaaren Helander-kodin kanssa. Joka torstai ulkoillaan, kerran kuukaudessa on yhteislaulua ja pelataan bingoa. Lisäksi järjestetään konsertteja sekä tehdään muuta mukavaa yhdessä asukkaiden kanssa. Nyt tämä toiminta on katkolla koronan vuoksi.

Teksti: Marjanne Vainioniemi
Lions Club Helsinki/Soihdut