Koululaisten valokuvanäyttely Columbuksessa

Vuoniityn peruskoulun 9D-luokan #teinipeili-valokuvanäyttely on esillä kauppakeskus Columbuksessa 14.5.–1.6.2020. Näyttely koostuu oppilaiden ottamista omakuvista, selfieistä.

Omakuvassa voi olla mitä vain, sillä se voi olla myös taidetta. Se voi kuvastaa itseä, se voi olla sielun heijastus. Symboliikka on tärkeää. Tunne, joka kuvasta välittyy, on tärkeää. Selfiet voivat välittää tunnelmia ja reaktioita asioihin ja tilanteisiin. Omakuvan ei kuitenkaan tarvitse olla kasvokuva. Oikeastaan kuvassa voi olla melkein mitä vain omaa itseä kuvastavaa ja heijastavaa. Myös tausta ja ympäristö ovat usein omakuvan ilmaisussa merkityksellisiä.

Vuoniityn peruskoulun 9D on Valokuvataiteen museon mediakasvatuksen kummiluokka vuosina 2017–2020. Kummiluokkatoiminta on museon uudenlainen tapa olla läsnä kouluissa tapahtuvassa mediakasvatuksessa. Toiminnan tavoitteena on kehittää nuorten media- ja kuvanlukutaitoa, tukea oppilaiden elävää suhdetta valokuvakulttuuriin sekä mahdollistaa nuorten oman kuvakulttuurin esiintulo. Toiminta antaa myös mahdollisuuden kehittää yhdessä oppilaiden ja opettajien kanssa uusia museopedagogian sekä kouluyhteistyön muotoja.

Näyttelyn valokuvat: Zyrelle Antonio, Joonas Ekman, Beatriz Homik, Nooa Ikkala, Miro Kaukoranta, Tatu Lauren, Otto Liikanen, Ninja Nordberg, Viivi Ojala, Annika Perkiö, Julius Pusa, Miska Rosnell, Aida SeroIina Sivula, Sisu Sonck, Topi Tanskanen, Maksim Tereshchuk, Miika Toikkanen, Ella Toivonen, Jarek Öövel.

Yhdessä olivat tekemässä: Heli Sandström (luokanvalvoja), Salla Keskinen (taiteilija ja taidepedagogi / Suomen valokuvataiteen museo), Kastehelmi Korpijaakko (museolehtori / Suomen valokuvataiteen museo) ja Anna Neva (graafinen suunnittelija).

Kuvat ovat nähtävillä kauppakeskus Columbuksen Vuotalon puoleisten liukuportaiden yläpäässä.