Vuosaaren luontoalueet koetuksella

Vuosaaressa on vielä jäljellä useita upeita metsäalueita ja muita luonnonalueita, vaikka ne ovatkin jatkossa uhattuina rakentamistoiminnan takia.

Korona-ajan vuoksi yhä useammat ihmiset ovat alkaneet liikkumaan luonnossa kevättalvesta alkaen. Tähän liittyy myös ikäviä piirteitä. Maastopyöräilijät ja polkujuoksijat ovat tehneet luvattomia omia polkuja merkittyjen väylien ulkopuolelle, ja maaperän kasvillisuus on tuhoutunut. Myös merkityt polut ovat leventyneet sivuiltaan suuren ulkoilijamäärän vuoksi. Osa koiranomistajista päästää lemmikkinsä vapaaksi myös luonnonsuojelualueilla, eivätkä he piittaa annetuista huomautuksista. Irrallaan olevat koirat ja merkittyjen väylien ulkopuolelle tunkevat maastopyöräilijät aiheuttavat vahinkoa luonnoneläinten pesintä- ja poikasaikana. Lisäksi roskaaminen on jatkuva riesa, samoin avotulen tekeminen.

Koska kokemukseni mukaan osa ihmisistä ei koskaan opi tai halua oppia perustapoja ja noudattaa lakeja, niin pääkaupunkiseudun luontoalueille pitäisi palkata eräpoliiseja ja muita valvojia turvaamaan muiden elollisten elämää. Tuntuvat sakot vaan piittaamattomille niin luultavasti alkaisi pelisäännöt löytymään.

Bevi