Uusittu leikkipuisto ilkivallan kohteena

Lohikäärmepuisto Satamasaarentiellä on saanut uuden, komean rakennuksen. Puiston on tarkoitus olla valmiina tämän vuoden marraskuussa.

Lohikäärmepuisto Satamasaarentiellä on saanut uuden, komean rakennuksen. Puiston on tarkoitus olla valmiina tämän vuoden marraskuussa.

Lohikäärmepuiston rakennustyöt Satamasaarentiellä ovat pitkällä. Uusi leikkipuistorakennus on jo valmiina ja pihatyöt hyvässä vauhdissa. Puistoon on tulossa uusia leikkitelineitä sekä -paikkoja, lisäksi vanhoja kunnostetaan ja korvataan uusilla.

– Kesällä suosittu kahluuallas pinnoitetaan ja rinteen puolelle tehdään tukimuuri sekä portaat, vastaava työnjohtaja Sakari Leskinen Staralta kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vastaava työnjohtaja Sakari Lehtinen esitteli Lohikäärmepuiston suunnitelmia. Puisto saa monia uusia leikkialueita ja -välineitä.

Vastaava työnjohtaja Sakari Leskinen esitteli Lohikäärmepuiston suunnitelmia. Puisto saa monia uusia leikkialueita ja -välineitä.

Puiston reunaan, aitojen ulkopuolelle on jätetty käyttöön pieni punainen mökkiryhmä. Sen kohtalosta ei ole vielä päätetty. Joka tapauksessa mökit ovat huonokuntoisia, kuten oli Lohikäärmepuiston purettu, homeongelmista kärsinyt päärakennuskin.

Lohikäärmepuiston rakennustöitä on haitannut työmaahan jatkuvasti kohdistunut ilkivalta. Muun muassa ikkunoita ja seiniä on töhritty ja korkokeppejä katkottu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Jopa työmaan autoja on töherretty keskellä päivää.

Jopa työmaan autoja on töherretty keskellä päivää.

– Tilanne on hieman rauhoittunut, kun olemme asentaneet aitoja ja kielto- sekä opastauluja. Myös vartiointiliikkeen käynnit ja kameravalvonta ovat auttaneet asiaan. Mutta kovasti tällaisesta aiheutuu lisävaivaa ja -kustannuksia, Leskinen harmittelee.

Vanhemmat voisivat hieman katsella jälkikasvunsa perään, ja naapuritalon ikkunoista tapahtumia seuraavat asukkaatkin ehkä hanakammin puuttua asioihin, mikäli näkevät tai kuulevat jotakin epämääräistä tapahtuvan. Yhteisestä omaisuudesta ja kustannuksista kun on kyse, niin tietynlainen yhteisvastuukin on varmasti paikallaan.

Puiston pitäisi olla valmiina marraskuussa, ja sen kokonaiskustannus on noin miljoona euroa.

Teksti ja kuvat: Eero Honkanen